БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
07/02/2018
Къщи в дюните

Тези къщи са дуплекс или двойни къщи и се намират в Атлантик Бийч Калифорния и са буквално излезли от земята, защото са вградени в нея. И основната цел не е била да се предпазят от въздушно нападение или да се скрият сред природата, а да я уважат.

Наскоро с тази къща, която привлича окото от нейното построяване през 70-те, се сдоби с нов собственик. Уникалността й я слага в една от най-скъпите къщи през 2009 за нея е поискано  1, 85 милиона, но е купена едва за 900 000 от местен жител почти 10 години по-късно. Самият купувач е много щастлив от новата си придобивка, не само заради изгодната сделка, но и защото той е кореняк и е наблюдавал интересното здание още като е сърфирал из плажа като тийнейджър.  А добрата новина за нас е, че той ще я остави с нейната уникална структура.

Не си мислите, че къщата сграда от липса на прозорци, тъй като вратите са стъклени и предлагат гледка към дюните и зеленината наоколо.

Килимът е с неутрален бежов нюанс като за масичката пред холната гарнитура има по-дълбоко ниво, след тях е малкият кухненски бокс облицован с дърво, а до тях стълби, които водят нагоре. Огледална е другата къща, тъй като тези чудатите сгради са две. Макар  мебилирована преди около 50 години, мебелите не изглеждат ретро, а  по-скоро класически.

Една от добрите страни за това да живееш под земята над теб да има пръст е ефекта на изолацията, прохлада през лятото и топличко през зимата. А покривът е така добре изолиран от естествената почва, че дори дъждовните капки не се чуват. Всяка от къщите си има своя собствена баня.

И щом къщите са вече факт толкова време, ще издържат и още повече и ще радват съседите си, а  ние ще си мечтаем за подобно тихо и уютно място, докато комшията в панелките прави ремонт с бормашина.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: