БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
13/03/2018
Килнатата къща в Уиндзор

Не само Кулата в Пиза си стои необезпокоявана и наклонена, тази малка къща също се е килнала на една страна и си стои така около 400 години, защото тази къща е била построена през далечната 1592 година в края на тогавашния уиндзорски пазар. Смята се, че къщата се е наклонила, заради настилката под нея в резултат от грешка. Това става едва през 1718, когато е  реконструирана с неправилно използвано дърво. Друга от теориите за накланянето е, че къщата първо се е била облегната на друга сграда, но след като е останала самичка, не е имала опора и сега се е появила така наклонената къща, привличаща погледите на туристите. Важното е да се заключи, че тя е била гордо изправена първите 100 или 200 години след построяването си. Но ако беше останала такава, сега нямаше да е толкова интересна.

Погледната отстрани тази къща изглежда все едно идва от друго измерение или води към такова, но това не е далеч от истината, защото под нея се намират таен тунел, който води към замъка и се говори, че от тук Крал Чарлс II се е срещнал с една от своите любовници – Нел Гуин. В днешно време всеки може да влезе е вътре и да изпие чаша чай с любимия човек, но не сме сигурни, че може да използвате прохода към двореца, защото вече е блокиран.

Всъщност, тази къща никога не е използвана за живеене, въпреки наименованието си. Още със самото си построяване е била използвана за офиси за търговия, била е месарница, магазин за подаръци и антикварен магазин. Сега влизайки вътре за чаша чай имате чувство, че и вие сте наклонени, така че ако ви се вие често свят, само я подминете. Къщата напомня на част от произведението на друг английски прочут автор – Луис Карол, сякаш Алиса е тръгнала да гони белия заек в изкривената реалност на къщата.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: