БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
16/05/2018
3 къщи, които можем да инсталираме почти навсякъде

Всяка нова година ни дарява с архитектурни чудеса, които остават в историята като по-странни, по-удобно или по-иновативни. Някои от тях често дават началото на нов тип строителство или полагат основи за нововъведения. Ето и някои от интерeсните къщи за 2017, които може да си отнесете навсякъде.

1. 3D Къща

Това не е първата къща, за чието построяване  е използвана 3D принтер, но това е къщата, която дава тласък на този вид строеж и дава възможност това да стане нещо масово в близките години. Защото не е много скъпа, а  принтирането на тази е отнело едва 24 часа. Къщата се намира в Русия и е  била полагана слой над слой като проектът е струвал едва 10 134 американски долара без да включваме мебелите, разбира се.

2. Къщата на целувките

Архитектът от Великобритания е Ейдриън Джеймс участва в направата на този дом, за който е нужна по-малко от седмица, за да се инсталира по стандартите на Пасивхуас. Това е модел, който става все по популярен и представлява ултра енергийна ефективност и представлява вид сгради,при  които  за отопление или охлаждането се изискват много малко енергия.  Всяка къща на целувките има соларен панел и не само взима енергията, но и я запазва. Цената е около 2000 паунда. Целувките не са включени в цената, но отношението към природата е безценно.

3. Къщата на Ренато Вида

Тази прекрасна къща, която отдалеч изглежда все едно е заровена в земята, а ние виждаме таванската стая, е в Италия. Но не, къщата е триъгълна като в основната й част, която гледа към улицата е само с прозрачна повърхност. Даже съдържа два етажа, където се помещават кухня, трапезария и спалня. Инсталира се едва за 7 часа. Къщите на Ренато включват различни структури и струват между 21 600 и 67 00 евро. На покрива ума соларни панели, има ЛЕД осветление и система за циркулация на водата.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: