БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
19/07/2019
Остроумни идеи за спестяване на пространство – част 2

Нека си признаем на един дом могат да му липсват много неща, но най-много му липсва пространство за многото неща, където да сложите всичко необходимо, според вас.  Ако не обичате да се лишавате от вещите си, но все пак целите да има пространство, то някои от тези идеи могат да освежат дома ви, както пролетта освежава навън.

1. Място за четене

Всички книголюбители имат сходен проблем, лавиците им се пълнят прекалено бързо с книги и те няма къде да ги складират, но в този прекрасен диван е импровизирана библиотека. Долната част може да побере много от любимите ви четива. Идеята дължим на производителите от „Ранса”.

2. Пирамидата

Това не може да ми да го измайсторите, но купите ли го може да дадете поле на въображението си. Може да служи за маса за интимна вечеря, бюро за работа на лаптопа или просто интересна пейка за отмора. Превръща се в каквото пожелаете според целите на дома.

3. Матрьошка

Наречен на познатата по цял свят руски кукли, които слагаме една в друга този ъгъл матрьошка  е нещо подобно. Този ъгъл става за канене на гости през деня, легло за през нощта с една маса, която се прибира в единия край, а под него има и три допълнителни табуретки. Над него има рафтове за още повече пестене на място и е доста оригинално за всяка стая от дома ви. А може и да се прибере изцяло в малка пейка.

4. Подвижното татами

Напомня за японските постелки за дома или за залата по бойни изкуства – татами и, разбира се, е японско творение. Но може да добива различни форми не само да седите върху него, да си направите бюро или маса със столове, да работите на компютъра, да гледате телевизия или да четете с повдигнати крака, тази чудновата постелка става за всичко. Дизайнът е японският студент Шин Ямашита.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: