БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
01/08/2019
Малки кътчета за четене за голямо удоволствие - Част 1

За да се рее умът в  хиляди светове, не ви трябва много място, затова превърнете малкото пространство в необятно пространство за въображението. С тези идеи за кътчета за четене, дори най-малкият апартамент ще се превърне във врата към чуждоземни светове, но и ще предадете на дома ви неочаквана оригиналност. Кътът за четене е прекрасно решение за всяка стая, просторна или не, защото внася нотка оригиналност и мисъл към детайла. Също така е знак за креативност. Ако имате подобен кът, винаги ще намирате повече време да отморите. Той ще ви напомня да си вземете почивка от рутинните задачи вкъщи.

1. Кътче за четене

В повечето апартаменти на новото строителство се събират хол и кухненски бокс, затова подобно кътче може не само да украси, но и да обогати използването пространство. Също така може да изгради чудесен навик на вашите деца. Ръчно направената колибка с дървена рамка  може да се замени с обикновено одеяло или стара палатка. Вътре е хубаво да има възглавнички, а защо не и част от лампичките за Коледа, които да поставите на гърба на ъгълчето, за да приканват детето към любимата история.

2. Кресло за  четене

Хибрид между фотьойл и рафт за книги, то заема място колкото един стол и по този начин пести пространство не само като мебел, но и за  книгите, които трудно намират място в  дома, ако не използвате електронен четец. Слагайки заглавията си на креслото, те ще са винаги под ръка в малкото свободно време да наваксате с любимия автор. Може да се вдъхновите и от обикновен стар стол, на които в подлакътниците да освободите място за нестандартна лавица за книги.

3. Пейка под прозореца

Ако пространството под прозореца е свободно поставете ракла, шкаф или пейка, а над нея удобни възглавнички. Това е чудено място за четене и взиране през прозореца, както и сигурен стресоубиец. Не оставяйте мястото неоползотворено. Друго преимущество е, че по този начин ще получавате най-много светлина, което щади очите. Пространството под пейката може да се ползва за съхранение на дрехи, книги или дори играчки. Друга добра хрумка е да обърнете лавица за книги вместо вертикално, хоризонтално и да я поставите под прозореца. Така ще имате нетрадиционен кът за четене разчупвайки класическата конструкция.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: