БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
03/10/2019
Парижки апартамент с изглед към Айфеловата кула

Целта на луксозното жилище е било да дава изглед към небезизвестната кула и река Сена. Намира се в сграда от 16-ти век и се простира на 310 кв. м. Апартаментът е дело на компания Ринк, която е  известна, че е са посланик на френския начин на живот и духът на Париж може да се види във всяко помещение. Използвали са влияние на Арт деко стила за краткия шестмесечен период, който са имали, за да обзаведат скъпото жилище.

Тъмно бежово и бяло са главните цветове, които не само са завзели стените, но и пода. Вратата е по-тъмно кафяво, като кремавото бяло подчертават височината на таваните. Разбира се, вратите са френски, а  скъпият португалски под, може да ви спъне с ивиците си в антрето, но е запазена комбинацията между изброените цветове.

След антрето се влиза в просторна стая, която е едновременно хол и трапезария. Голямото пространство дава шанс на лампиона, който е фунии в бяло една в друга. Тук се появява другият цвят, тъмносин на единия голям диван и ниските табуретки с кръглата тъмна маса, под която идва бял килим. А самите дивани са ръчна изработка от майстори в Южна Франция. Ниските маси също е трябвало да са комплимент към осветленото на уголемената стая, чиито сивкави завеси ни отварят гледка към Айфеловата кула.

Следващата част с  висока маса и отново сини столове се простира голям прозорец, но тук лампионът вече не залага на кръглата форма, а на правоъгълната. Тук е позиционирана и мраморната камината.

Спалнята разполага с 4 апартамента, първата е главната спалня, мястото предлага килер от едната страна и баня в другата. Всичките стени са неутрално бежови с малко черно и бяло. Разбира се, просторното легло гледа към прозореца, който показва символа на Франция.  А до прозореца седи удобно диванче с неравна облегалка, която пада от едната страна с различни по големина възглавнички и също води погледа към гледката навън.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: