БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
19/11/2019
Балкон,тераса, веранда, вътрешен двор – прекрасни за есента

Последните есенни топли дни ни канят на откритото пространство, около или в дома ни, но правим ли наистина разлика кое е как се нарича и дали сме го декорирали правилно?

Все пак различаваме ли ги? Терасата е най-лесна, почти всяко жилище си има тераса. Дори жилища, които са на етажи и тя е единственият начин за пространство навън.

1. Веранда

Правилно е да използваме тази дума, когато става въпрос за покрито пространство пред входа на сграда или къща, тя може да е заградена по някакъв начин или да е изцяло отворено пространство. Присъства в повечето западни къщи и много често задължителен аксесоар за верандата е люлеещ се е стол или градинска люлка. Тя е чудесен начин да се насладим на хубавото време, докато сме в границите на дома си.

2. Балкон и тераса

Разбира се, колкото и примамлива да е верандата и идеята за нея, много малко от нас могат да я имат, но всички имаме добрата стара тераса, тя може да е съвсем мъничка, но с  няколко свежи идея, може да накараме всички съседи наоколо да ни завиждат. С малко възглавнички  тя става чудесен съюзник за приятното време и за  чашата с кафе независимо дали сме сами или в компания. Балконът от своя страна е по-правилно да се употреби като дума, когато се има предвид отворена площ, която „виси” и няма отдолу следваща тераса или помещение.

3. Платформа тип „палуба”

Не бива да се бърка с верандата, това е пространство след входа на къщата или около него, което наистина прилича на палуба и така го наричат в англоезичните страни. Дървена конструкция, нa която може да сложите маса и столове за повече гости или мястото за барбекю, както и за игра на децата.

4. Вътрешен двор

При нас по-често срещан в почти всяка вила, в повечето случаи е тревиста площ зад къщата или до оградата. Среща се и павирана площ до градината.Чудесен за следобеден чай или кафе. Не давайте цялото празно пространство само на градината, оставете си кътче и за  вас и вашите гости.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: