БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
30/03/2020
Хотелска стая на дърво

Спомняте ли си детските къщички на дърво, а защо да не изкарате ваканция в топла Индонезия населявайки дърво? Не, не е шега,  нова експериментална идея на посетителите на островната държава между Тихия и Индийския океан. Идеята е на архитекта Алексис Дорние и е завършен в края на миналата година.

В сравнение с бетонните хотели, тук са се опитали да направят нещо по-екологично, използвайки палети и органични материали. Целта е била самият хотел да се впише в обстановката, а не хотелът да диктува обстановката.

Издигането на самите стаи в пейзажа е минимална. В същото време не всичко е във въздуха. Между къщичките има малка сауна, плувен басейн и няколко хамака на дърветата наоколо. Така гостите се чувстват повече свързани с природата около тях. Последният етаж на къщите е със специфичен за тези места покрив, който позволява проветряване и е отлично място за сутрешно кафе. Но не се лъжете, всичко под странния покрив е напълно модерно. На следващият етаж има също малка тераса, която дава изглед към джунглите наоколо, но не е подходяща за хора, които не обичат височините.

Разбира се, има вътрешна тоалетна и душ, така че е само илюзия на пълната изолация от цивилизацията. Всичко изглежда дървено даже и пода на банята. Вито стълбище води към стаите, така че не бива да се прекалява с тропическите коктейли около басейна.

Спалните са с широки прозорци, така че дава илюзията, че спите в клоните на самите дървета наоколо, но разбира се, разполагат със завеси, зелени на цвят, за повече уединение при нужда. Дори цветовете са съобразени, за да се сливат.

Така обитателите могат да си представят, че са на самотен остров далеч от всички грижи, защото не им се налага да оцеляват, а  имат удобствата на съвременния свят. Но  да полегнете на един от многото хамаци на терасите или до басейна е истински стресоубиец.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: