БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
20/04/2020
Интересни къщи, направени от контейнери за пренос

Нали се сещате за контенейрите, в които идват желаните ни стоки от всякъде по въздух и вода, но никога не бихте си представили да населявате такъв контейнер. Не и ако не вложите малко въображение, защото с този контейнер може да се превърне в уютен дом.

1. Къща/контейнер за гости

Поради правоъгълната форма, много малко неща могат да се измислят за декорация, но тук резултатът е чудесен. Контейнерът е с широки прозорци и малка веранда, на която има не само пейка, но и маса със столчета, а капаци на прозорците играят ролята на козирка с лампи за привечер. Намира се в природата и ви кара да се чувствате част от заобикалящата ви среда.

2. Домовете на Калкин

Адам Калкин е архитектът от Ню Джърси, който взима тази идея присърце и неговите домове са не само креативни, но и много евтини: под 1000 долара. Те не са като малките къщички за гости, а стигат няколко етажа. Може да се нарече „къща в къща” поради индивидуализираните предмети вътре. Вътре има бани, спални и холове с кухня отговаряща на модерните нужди.

3. Оцветените контейнери

Друга интересна идея е на бразилския архитект с Марсио Коуган. Тези весели контейнери  са се  родили като идея, докато е  ползвал за индустриални елементи, които да се сглобят за кратък период от време. За да се справят с пространственото ограничение на контейнерите, те са сложените един върху друг и са боядисани в различни цветове, така се печели пространство и даже втори етаж, а стените нямат нужда от тапети с тези ярки цветове.

4. Кафе от контейнера

Това е една любима верига кафе, но рядко се помещава в подобно помещение. Но тук тя я разчита на бързосглобяемите сгради. И не само може да си вземете кофеинова напитка за вкъщи с много комбинации, но може да седнете и да се радвате на гледката навън на втория етаж със стената от прозорци, която контейнерите позволяват.  

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: