БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
05/05/2020
5 красиви къщи във Франция

1. Къща Ванела

Този проект на  студио Орма се слива с хубавата природа на остров Корсика, за да се слее с природата. Стените са от мрамор с рамки от кестен. Заради каменната ограда и стени сякаш къщата е стояла тук хиляди години. Къщата е предназначена, за да приема посетители за ваканциите им далеч от шума на големия град.

2. Къща La Maison des Landes

Тази ми модерен дом е дело на архитектите от Мод Кобе за колекционер на изкуство. Намира се в Lit-et-Mixe заобиколена от прекрасна иглолистна гора с плаж на около 500 метра от нея. Изчистените линии на дизайна също се сливат с природата наоколо, защото сградата е обвита в тъмно дърво.

3. Къщичка The H-eva

Тази къща може да бъде наречена колиба, защото е разположена една на 22 кв м, но пространството е така направено, че да не липсва абсолютно нищо на обитателите и те спокойно да се насладят на хармонията с природата наоколо. Големите прозорци и тъмният екстериор си контрастират с неутралния светъл нюанс вътре. А и благодарение на прозорците светлината влиза от всякъде и ви кара да си мислите, че сте навън.

4. Къща CTN

Тази къща е много по-голяма от предходната, намира се в Монпелие и обединява две големи структури. Едната е била оригиналната постройка, а останалото е добавено през 2018 от архитектите от Brengues Le Pavec.  В двете постройки си контрастират, но това прави гледката още по-иновативна. Широки покриви и под тях басейни само на метри от входа, прави къщата желана за всеки, който може да си я позволи. Огромната веранда е заградена с врати от стъкло, така че в по-хладно време пак усещате допира с природата, но вътре на топло и уютно.

5. Villa dall’Ava

Дори и да не ви се вярва тази къща е построена през 1991. Намира се на хълм, който гледа към Париж и има басейн, но на покрива с гледка към Айфеловата кула. Мечта за всеки романтик!

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: