БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
12/06/2020
10 модерни къщички - част 1

Малките къщички в задния двор или сред природата вече не са това, което бяха, благодарение на все по-нови и иновативни постройки на съвременните архитекти.

1. Къщата в Сан Хуан

Тази прекрасна къщичка за отдих е дело на архитектите от „Хелиотроп” и се намира на острова Сан Хуан, окръг Вашингтон в съвършена хармония с природата наоколо. Архитектите са направили градина на покрива, който трудно се забелязва, но слива още повече постройката с природата наоколо.

2. Дъждовният покрив

Тази ексцентрична клиентка е поискала от архитектите покрив, през който да чува дъжда. Но освен това те е трябвало да се справят с други предизвикателства: да няма електричество и път до къщата и да направят къщата годна за рециклиране след края на експлоатацията й.

3. Къща за ски

Тази модерна колиба се намира в Нордмарка в Норвегия и се използва предимно зимните месеци, заради възможностите за ски. Тя едва докосва земята под себе си сякаш е поставена в нищото погледната от горе. Вътре помещението е  разделено на две, но уютно. Тази къща е мечта за всеки любител на зимните спортове.

4. Вертикална колибка

Не само интересната форма е впечатляваща, но и големината на тази къщичка във въздуха, която е едва 2,4 на 4,9 метра. Тя се намира на границата между Словения и Италия. Построена е с алуминиеви панели със стъкло и дърво. Може да се каже, че е в „ничия земя”.

5. Бижуто на Нова Скотия

Намира се в далечния Кейп Бретон близо до Нова Скотия в Канада. Тази колибка е доста висока сякаш е кула, но все пак си остава годна за живеене. Архитектите са били вдъхновени от локалните типологии за строене на сгради, но с нов привкус. Наклоненият покрив напомня за  ферма и намеква за вертикалната природа на мястото, дори си има тераса с прозрачен парапет, който кара да си мислите, че човекът на нея виси във въздуха.

 

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: