БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
20/08/2020
Големите идеи за малките пространства с висок таван

Малките апартаменти подходящи, докато човек е студент или все още несемейни също могат да си имат своя уют и да складират всичките ви нужни вещи, стига да знаете как да го използвате.

1. До тавана

Никога не подценявайте и пространството над главите ви, когато това под краката ви не е достатъчно. Когато апартаментът е малко квадратни метри, то ако го позволява възползвате се от всеки сантиметър до тавана. Сложете етажерки за книги или вещи. Ако апартаментът позволява може да сложите спалното помещение, като отделите първия етаж за малко пространство за кухня и дневната, а няколко стъпала да водят към легло.

2. Секция в роля на стена

Понякога секцията може да е своеобразна стена, за да разделя помещението на няколко по-малки кътчета. В този пример леглото е до лавиците с книги, а другата част е отворена и е сложен диван в самата конструкция, който играе роля на дневна и всичко това е в едно помещение. Над пространството също има рафтове, където да сложите излишни вещи.

3. Завесите идват на помощ

Нали се сещате как в банята може да сложите завеса, за да отделите тоалетната от душа. Е, в малкия дом може така да отделите пространство, без да се налага да вдигате стена, а и стените не се отварят за минута. Така спалното помещение става по-уютно. Ако е до самата ниша с леглото също може да има допълнителна завеса, а на сутринта да отриете и другата част до входната врата.

4. Широките прозорци

Ако апартаментът има широки прозорци и без тераса използвате прозореца може да сложите по-широк перваз, който да играе ролята на  пейка и така да си направите „тераса” като се наслаждавате на гледката навън и чистия въздух.

5. Стълбите са чудесни рафтове

Ако помещението предлагат стълби, то задължително ползвате пространство под тях, така те може да служат за секция за тези, които стоят в дневната и после да ви отведат в по-малкото спално помещение.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: