БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
10/09/2020
Приказна къща в Портланд

Това ранчо построено през 50-те в Портланд, Орегон е било напълно трансформирано и превърнато в къща от приказките, където всеки момент очаквате Червената шапчица да почука на вратата. Поставена на хълма в предградията на града, тя дава удобствата и пространството за един чудесен и уютен дом.

Екстериорът е доверен на „Гарисън Хълингър”, за да се направи такъв наклонен покрив, а точно под него прозорец, това изглежда хубава архитектска хрумка, но  си има и своята практична цел, тъй като там зимите са жестоки и понякога височината на снега надминава цялата врата, така може да затрупа къщата. Има и тераса, която приканва гостите с диванчета и ниска масичка, но само през лятото.

Вътре интериорът се слива и характеризира от своите обитатели. Стилът показва много майсторски изработки, но все пак носи избран индустриален акцент. В центъра на дневната е разположена маса с по-тъмни столове в нюансите на кафявото обвити с кожа за по-голямо удобство. Естествено дърво се ползва за къщата и от вън и вътре. Плъзгаща се стъклена врата ви приканва км отвореното пространство кара дневната да „излезе” навън в летните нощи.

За студената зима си има камина облепена  с камъни и вградена в едната стена, за дървата също си има отделение от същия материал. Тя е сърцето на дома, затова до нея има също два дивана сложени срещуположно с ниска масичка за топла напитка след вечеря ако камината гони портландския студ. Картините са чест гост в къщата като всяка от тях е  избрана внимателно, за да се вписва в интериора макар и леко меланхолични. В следващото помещение голям кожен диван, където обитателите да вдигнат крака, тъй като масичката за кафе е облепена с кожа в същия десен.

Кухнята има интересен полилей сякаш свещи запалени в прозоречна рамка, а тежката маса се слива с плот за готвене и високи столове. Плотът е в средата за по-голяма оригиналност.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: