БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
02/10/2020
Къщи, сливащи се с природата

За много постройки се твърди, че са в хармония със заобикалящата ги среда, но при тези природата буквално никне от покривите на повечето. Подобни сгради са доказателство, че човек може да живее приютен сред природата.

1. Домът на хобитите

Духът на безсмъртната творба на Толкин живее в тази идея за дом. Направен от панели, този къщичка е застлана с пръст и тревата се е настанила на куполовидната му конструкция. Да го населяват е мечта на хиляди фенове по света

2. Земните къщи

Тези 12 стаи в зигзакообразни конструкция са дело на архитектите от „Луиджи Росели” и е изградена в Австралия. Не само изглеждат чудесно от разстояние, но и са прохладни през горещото австралийско лято. Макар да изгледат романтично, те не приютяват туристи, а сезонни работници, които  се грижат за добитъка в околността.

3. Кубче в пустошта

Тази малка и нестандартна постройка е малкото скривалище на студента по архитектура Конър Денисън направена през последната година от следването му. Задачата е била да се направи павилион за нощувка. Една на 100 квадрата, тя е изравнена със земята и е  чудесна за пустинния климат, като дава термална изолация и е доста издръжлива, за да устои на климата.

4. Долината на феите

Това вълшебно място е  съвсем близо до нас в Румъния, в Сибиу. Дава чудесна гледка към планините. Това са истински къщички, имат вълнообразни покриви, които напомнят на истински свят на феите. Построени са от изцяло естествени материали със стени направени от глина, дърво, пясък, камък и слама по стара строежна техника.

5. Езерните къщи

Има и друго вълшебно място на стария континент, което ни напомня за хобити и феи. То се намира в Диетикон в Швейцария. Кръглообразните колиби са скрити под земята, но все пак имат излаз към изкуствено езеро, направени специално за тях. Почвата над тях позволява чудесна термална изолация и енергийна ефективност.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: