БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
02/12/2020
Съвременните градски къщи

Къщите в града са голямо удоволствие в  нашето съвремие. На запад английските лордове са си имали къщи в града за различни случаи столетия наред. Няма нужда да се казва, че повечето градски къщи са доста скъпи, защото предлагат уединение в жужащия кошер на модерните градове, затова и архитектите ги правят още по-желани съчетавайки оригиналност и история в проектите си.

1. Къща Елууд в Австралия

Тази прекрасна къща е дело на студиото InForm. Една от три къщи, отделена от съседите ѝ с бетон по цялата дължима. Самата постройка е продълговата и позволява два етажа свързани със стълбище. Приземният етаж е предвиден за социални събирания и води към двора. Белите стени позволяват само мебели в черно бяло и сиво, докато в другите помещения се разчита повече на дървото, което добавя уют.

2. Къщата Лоуфорд в Лондон

Това е една преобразена викторианска къща и архитектите от OEB им е дала минималистичен и високо ефективен енергийно интериор, докато са запазили външната част, така че да се слива с околните сгради. За да се сложи дървена рамка във вече изградените стени от тухли, са направени огромни промени. Интериорът е опростен, но предлага различни местенца за отдих свързани едно с друго.  В задната част има широки прозорци гледащи към вътрешен двор и прави къщата с два различни изгледа. Над тухлената облицовка сякаш е кацнал нов етаж с прозрачна стена. Среща на модерното с традиционното.

3. Обръщащата се къща в Брюксел

Тази градска къща в Белгия е преустроена в два апартамента от студиото „Лейбъл”  през 2013. Направени са отделни изходи за индивидуалните жилищни пространства и макар това е смалило площта им и е трябвало да имат изход и към малкото дворче, което предлага зелен кът в градската среда. Тънки бели стълби водят обитателите навън, а вътре е много светло, заради широките прозорци и облицовката от дърво.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: