БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
12/01/2021
Стените падат и дават воля на въображението

Когато си кажете, че ще ремонтирам апартамента, всеки би си помислил нещо освежаващо, може би друг цвят на стените, смяна на плочките и тръбите или може би разместване на мебелите или добавяне на някоя нова секция. Но тези архитекти от Сао Паоло от „Ина Архитектура” са направили нещо различно. Собствениниците дълго време са търсили хора, които да сбъднат очакванията им за мечтан дом. Архитектите не просто ремонтират, а ремоделират апартамента като наблягат на бутането на стени. Разбира се, в тази конструкция това е било възможно, но както знаете не всяко жилище може да се бутне стена, така че бъдете внимателни ако се вдъхновите от тази идея.

Сега има по-голям хол, който да приветства гости със син диван може да побере доста приятели и познати. Стените са светли, а на тях има картини. Вместо голяма холна маса има две малки дървени,а завесите и килимът са също светли, заедно с прозореца правят помещението по-уютно.

Друга голяма промяна е сливането на спалнята, преди е имало две малки спални, но сега апартаментът разполага с една голяма и просторна спалня. Сметнати за ненужно задушаващите пространства се сливат в едно. Първоначалната идея е била да се смесят спалните с трапезарията, но стената е била носеща и не е имало начин ,затова са стигнали до компромис да обединят двете спални в една. Тук, килимът  е по-тъмен и има дървени лавици за книги под прозореца. Цветовете, които присъстват  са кафяво и тъмночервено, така тук уютът го доставят земните тонове. Няма завеси, а тъмни дървени щори.

Кухнята също е била уголемена, като е премахната преграда между нея и хола. В кухненския кът е заложено на интересна мозайка, облицоването с  плочки, които са разширени също и с вградени уреди, където е възможно. Това също позволява да има повече простор в бразилския апартамент. Проектът буквално бута стени.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: