БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
02/02/2021
5 идеи за фасади на къщата

Както корицата прави първо впечатление за книгата, така и фасадата казва много за вашия дом. Въпреки че не бива да съдим по корицата, то трябва фасадата не само да е представителна, но и ефективна, защото тя защитава дома ни от студ и жега.

1. Винил

Това  е един от най-евтините, но същевременно красиви варианти, понеже не избледнява. Друго положително качество е, че бързо се поставя и не се изисква трудна поддръжка. Може да го боядисате в желания цвят и в повечето случаи върви във формата на „дъски”. Подредени една до друга. Но все пак трябва да се има предвид, че лесно се подава на неблагоприятни климатични условия и не изглежда автентично.

2. Дърво

Половинки трупи се използват, за да заместят шперплата. Той е по-издръжлив, ако е инсталиран правилно и носи уют на дома, но за сметка на това е по-скъп да се облицова дома с истинско дърво, но определено си струва.

3. Тухла

За тухлената облицовка знаем още от приказката за трите прасеца, тя е най-стандартна и традиционна, защото е най-издръжлива. Разбира се, е най-скъпа, но пък изглежда уникална ако боядисаме тухлите или ако смесите тухлите с камък.

4. Циментова замазка

Другият традиционен изглед заедно с тухлите. Води се една от най-евтините облицовки, но все пак трябва да се направи от професионалисти ако искате да издържи по-дълго. Много подходящо е за места с топъл климат. Една от причините е, че държи къщата хладна, пести енергия и все пак е устойчива на огън.

5. Стъкло

В последно  време стъклени фасади навлизат все по-често. Прозрачни стени от здраво стъкло заедно с  метални рамки са издръжливи и дават естествена светлина, особено ако гледката наоколо си заслужава. Също така е енергийно ефективно и защитава от вода, но все пак трябва да се има предвид, че  е чупливо при по-необичайни климатични феномени. А и не е добра опция ако съседите ви са зяпачи.   Но в определени случаи наистина си струва.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: