БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
15/03/2021
Широкополата семейна къща

Тази прекрасна къща се намира в Бундунг, Индонезия. Типична фамилна къща ако беше покривът, който се извива над нея като широкопола шапка над лицето на турист в горещ летен ден на плажа. Намира се в подножието на хълма и това й позволява да вземе най-хубавото от гледката наоколо. А студиото сътворило този уникален дом се нарича „Андраматин”.

Съобразена с топографията на терена и климата, тази къща е райско кътче за всяка семейна почивка. Покривът е избран такъв, за да може да защитава къщата от тежките дъждове в региона, както и от директната слънчева светлина.

Къщата се съобразява  с терена по интересен начин като се опитва да е в хармония към природата. Хълмистият терен позволява на много места да се направят под нивото на  етажите. Там се помещават сервизно помещение и мазе. Също така къщата предлага много площ навън, като балкони или басейни, които я заобикалят, както и растителност около нея и няколко дървета до пътеката след входа. Около къщата има и нещо като тротоар за разходка между растителността наоколо, но все пак без да се налага да стъпвате в почвата.

Почти всички стени са от стъкло, което ви дава поглед към басейна дори и докато сте във ваната. Вътре е заложено на дърво около обширната кухня  с трапезария и различните рафтове и стълби са от дърво, за да отразяват природата наоколо. Дори стените са облицовани с дърво с традиционни бели тавана и стъклени стени дори на спалнята. Това, обаче, не може да притесни обитателите, понеже така или иначе съседи липсват.

Самата баня и душа също са  с прозрачни врати и стени, което може да ви се стори леко излишно. Все пак бетонните колони държат къщата изправена и дават сигурност, но пребиваването в нея иска да накара посетителя да мисли за заобикалящата го природа и да може напълно да се откъсне от света наоколо.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: