БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
25/12/2023
Знаците на повредения покрив

В повечето случаи при повреда на покрива в големите градове, се получават множество дрязги, защото цялата сграда трябва да поеме отговорност, но когато притежаваме къща, често сами не виждаме знаците, че покривът ни е за ремонт, без да има очевидни течове, например.

А и много от собствениците на къщи ги обитават само определена част от годината, което също може да „притъпи” призива за промяна.

Ето няколко знаци, които могат да спестят много бъдещи проблеми в любимия ни дом.

Ако покривът е керемиден, рядко можем да видим колко очукани, разметени или счупени са повечето от тях, затова трябва оглед, които да ни покаже, че нещо не е наред, затова поне веднъж годишно е хубаво да правим тази проверка или да наемем човек за целта.

Друг негативен знак за здравето на покрива ни е мъхът по него. Понякога това може да придава по-интересен или призрачен вид на сградата, но мъхът може да се пренебрегне понякога, то ако има малки късчета растителност вече е притеснително. Трябва да направите всичко възможно, за да не давате възможност на растенията, които не вие сте посадил, да взимат връх, защото могат да причинят течове и повреди и накрая да имате нужда от изцяло нов покрив.

Трябва да имате предвид и възрастта на покрива, които сте избрали. Керемидените покрив обикновено имат живот от 15 до 30 години, ако разчитате на метални плочки това може да удължи живота му до 40 години, дървените покриви също стигат до 30 години ако са поставени правилно, но направените покриви от шисти могат да издържат до 100 години.

Хубаво е след всяка силна буря да проверявате състоянието на покрива, особено ако не сте постоянно в сградата, както и след зимния период. Всяка повреда оправена на време, удължава живота на вашия покрив и ви спестява главоболия и финанси.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: