БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
19/03/2024
Магазин, превърнат в уютен дом

Може би не всеки си представя уют в магазин, но тези умели архитекти са превърнали помещение направено за магазин в прекрасен уютен малък апартамент, в който много ще искат не само да гостуват, но и да заживеят. Помещението е доста тясно,  и в повече правоъгълна форма отколкото квадратна форма е висок покрив, но архитектите от R3 са го правили на две нива, които са отделени от няколко стъпала. На горната част, разбира се, е отделено спалното помещение, защото макар да няма стени, които да го разделят, все пак разполага със своя самостоятелност. За да се подсили чувството на уединеше са добавени две завеси, а до леглото има прозорец, но всъщност това помещение е било предназначение за склад, но архитектите са почерпили вдъхновение от минимализма и простотата на Скандинавския стил, за да го превърнат в ниша за спалнята.

След като е бил магазин, помещението има витрина. Разбира се, тя не е останала такава, но е сложено матово стъкло, за да пропуска повече естествена светлина. За врата е избрана обикновена такава, която щом се затвори се слива с белия цвят на целия апартамент. Този цвят е избран, защото прави помещението да изглежда не само по-светло, но и по просторно.

Един от проблемите, с които е трябвало да се справят архитектите е как малкото пространство не предразполага големи мебели, затова изборът е бил особено важен или по-скоро липсата им и използването на пространството максимално.

Стълбите, които отделят двете нива са едно от малкото тъмни неща в сградата, а зад тях е окачен телевизор на стената, под които има шкаф за съхранение на вещи, пред него има лек подиум, на който може да се легне или седне, за да се гледа телевизия. Той също побира неща, а зад него нишата е посветена на библиотеката, точно до единия прозорец, които огрява стаята.

Понякога пространството не е важно, когато разполагате с даровити архитекти и оригинални идеи.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: