БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
13/04/2024
Книжната къща в Тексас

Мечтата на всеки книголюбец, а именно място за богатата библиотека, се  е сбъднала в тази къща в Щата на Самотната звезда, Тексас в САЩ. Тя е била построена през 40-те години на миналия век като колиба, която гледа към пътя. Така че архитектите са оставили бетонните стени, за да се слива със заобикалящите я сгради. Дори интериорът е в индустриален стил. Таванът е висок, като няма отделен за двата етажа на къщата. Повечето от уредите, включително и вентилацията са отворен за  погледа, а не скрити като при повечето сгради, но така е по-лесна тяхната поддръжка. Индустриалният под е с естествено дърво, верен на стила.

Главната цел на къщата е тя да служи за библиотека, а не просто да има библиотека в стаите, така че всичко друго е оставено на заден план, затова и има само една спалня и всичко друго е сякаш „набутано” в ъгъла. Но пък където и да се намираш, щом се протегнеш, може да вземеш някоя книга.

Класиката в случая е, че на първия етаж е оставена кухнята и трапезарията или по-скоро читалнята. Много хора виждайки класическата дървена маса биха си представили парти, но за  собствениците несъмнено първата мисъл е била как събират един цял читателски клуб, за да беседват любимо заглавие.

Всички шкафове и гардероби са също от дърво като изключим мивката и прилежащите ѝ шкафове, които са в бяло и светло сиво. Вратата е широка, а около нея има стъклена конструкция, която води към малко усамотено дворче, чудесно за любимата книга. Стълбите също са в този цвят, а на парапета има мрежа, което го отличава от класическия изглед за стълбище.

Горе в отвореното пространство е голямата спалня с банята до нея, тук дори във ваната може да почетете, но все пак трябва да се внимава да не се овлажнят книгите.

Те са господари на този дом в Тексас, простират се на лавица на два етажа и галят въображението като доказват, че за истинският читател граници няма.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: