БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
12/06/2024
Хотелчето над реката

В столицата на Южна Корея, Сеул отвори врати доста нестандартен хотел, който всъщност представлява мост над река и понеже един мост няма как да събера много гости, може да го наречем хотелче.

Разположен на една от най-важните реки за корейците Хан, целта на конструкцията е да зарадва гостите с прекрасна гледка към реката и града наоколо.

Той е бъде отворен съвсем скоро, през юли и ще е първото здание над мост, в което хората могат да отседнат. Вече e пуснато в западна платформа за резервации като нощувката струва около 400 000 вона или над 300-4000 лв, но има конкурс за първата такава на хора, които да споделят историята и най-вещите с думите, ще могат да се насладят безплатно на хотела над моста в първите дни след откриването.

Сградата не е нова, тъй като преди това там е имало кафене, така че се е нуждаело  само от ремонт. Стаите са малки и с оскъдни мебели, като на леглото се дава централно място, то е с кръгли форми и ярки завивки, под него има ярък килим, което контрастира с белите стени и под, които карат помещението да изглежда по-светло. Освен това има малко диванче в също овална форма и ярък цвят, разбира се, прозорците са от горе до долу, защото точно чудесната гледка ще накара пътешествениците и местните да се опитат да си запазят нощувка за не малката сума. Хотелчето е едва 144 кв м и е част от моста Ханганг, който е дълъг 840 метра.

Освен това има и симпатична гостна с дивани пак с ярки цветове и бели стени, по заоблените стени, които конструкцията изисква, има рафтове с книги и растения, а таванът е стъклен, тъй като помещението не се води спално.

Ако искате да усетите какво е да сте съседи с реката или да се почувствате като в замъка на малката русалка близо до брега, то това хотелче ще сбъдне желанията ви.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: