БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
15/11/2018
Къщи на дървета, в които ще искате да отседнете
Да, тези къщи на дървета не са това, което звучат, ако си представяте едва скалъпената къщичка в задния двор от детството си, много грешите. Една нощувка в някоя от тях би ви излязло много солено.
25/10/2018
Най-голямата дървена къща в света
Когато се сети за обширния север, в ума ни често изплува една дървена къща или хижа, която да приютява хората, решили се да идат там по една или друга причина. Но тази къща в Северна Русия ни дава съвсем различна представа за дървените къщи.
03/09/2018
Басейни във въздуха
Басейн в къщата не е нищо особено, но басейн, който сякаш се носи над нея вече е интересна архитектска хрумка и точно за такива случаи става въпрос тези три испански домове.
14/08/2018
Проект „Рай”
Тропици във Великобритания? Не, това не е сценарий за научнофантастичен филм, а нова популярна атракция в Корнуол, Англия. Проектът представлява огромен парник, в който се отглеждат различни растения от различни епохи и климатични пояси.
15/07/2018
Въртящият се небостъргач
Обединените арабски емирства може да гласят, че следват традициите, но Дубай определено следва тенденциите, а понякога даже ги поставя пред света. Дубай е несъмнено една от най-мечтаните дестинации за почивка. А и как би било иначе, няма много места по света, където може да видите въртящ се небостъргач!
15/06/2018
Къщата Тику
Всъщност, името на тази къща идва от финската дума „тику”, което в буквален превод означава пръчка. Тази постройка си стърчи като една захвърлена пръчка или даже клечка в морето от по-високи сгради в Хелсинки. Малкото пространство вече се шири из всеки мегаполис. Затова идейни творци като Марко Касагранде са добре дошли в строителството.
16/05/2018
3 къщи, които можем да инсталираме почти навсякъде
Всяка нова година ни дарява с архитектурни чудеса, които остават в историята като по-странни, по-удобно или по-иновативни. Някои от тях често дават началото на нов тип строителство или полагат основи за нововъведения. Ето и някои от интерeсните къщи за 2017, които може да си отнесете навсякъде.
12/04/2018
Вертикалното село в Сингапур
На фестивала за Сграда на годината от архитектурния фестивал на 2015 беше отличено това вертикално село, както се наричат и представляват тези нетрадиционни жилищни блокове в града-държава Сингапур.
13/03/2018
Килнатата къща в Уиндзор
Не само Кулата в Пиза си стои необезпокоявана и наклонена, тази малка къща също се е килнала на една страна и си стои така около 400 години, защото тази къща е била построена през далечната 1592 година в края на тогавашния уиндзорски пазар. Смята се, че къщата се е наклонила, заради настилката под нея в резултат от грешка. Това става едва през 1718, когато е реконструирана с неправилно използвано дърво.
07/02/2018
Къщи в дюните
Тези къщи са дуплекс или двойни къщи и се намират в Атлантик Бийч Калифорния и са буквално излезли от земята, защото са вградени в нея. И основната цел не е била да се предпазят от въздушно нападение или да се скрият сред природата, а да я уважат.
[<<] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [>>]
Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: