БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
13/01/2022
Апартамент вдъхновен от пиаца
Да, архитектите търсят вдъхновение в различни източници, но точно този апартамент е вдъхновен не от друго, а от пиаца или италианки площад. След като е ремонтиран, той добива вид така както ексцентричните собствениците виждат историческия площад Сан Паоло. Освен за самия апартамент, архитектите са отговорни и за дизайна на мебелите.
13/11/2021
Водната кула превърната в уютен дом
Не е нужно да сте отвлечена принцеса, за да живеете в кула. Тази постройка е била водна кула, но са ѝ вдъхнали живот и всеки би завидял на собствениците, които са намерили там своя уютен дом.
13/10/2021
Какви цветове да дадете на стените у дома?
Какви са цветовете на стените в дома ви? Това е добър въпрос. Чудили ли сте се защо в минутата, когато влезете в ресторант, огладнявате? А влизали сте в СПА център и веднага сте усетили спокойствие, макар да не сте ползвали никоя от услугите им? Това се дължи на психологията на цветовете. Те влияят на нашето настроение и мисли, затова е много важно какъв ще е цветът на стените ни.
12/09/2021
Мини шато краси Квебек
Да живееш в шато днес или в миналото се е смятало за лукс си е предизвиквало елегантен стил особено на шато, което изглежда така. Но тази мини версия на Шато се намира в Квебек и е било построено през 1966 от Студио Хъмфри и Сегуин на 5000 квадратни метра. Резултатът е симбиоза между модерна архитекта и традиционните замъци от миналото, които по някакъв начин си хармонират.
12/08/2021
Стандартният таван на 21-ви век
Замисляли сте се за тавана? Обикновено това се случва, когато трябва да го достигнете или боядисате и ви се струва доста високо или пространството е прекалено тясно и сякаш таванът ви притиска. Но всъщност погрешно измереният таван може да доведе до много проблеми. Затова е хубаво да е измерен правилно и да се придържате към стандарта.
02/07/2021
Няколко идеи за разчупване на интериора
Традиционните украси за интериора са практични, но тези идеи ви дават възможност да разчупите рамката и да дадете глас на креативността си като дадете уникален дух на дома си.
03/06/2021
Мелницата посреща хора
Къде да ида отседнем в следващата си ваканция. Нека опитаме с … мелница. Не, няма опасност някой да ни кара да мелим брашно, а да посетим това уникално историческо кътче превърнато от стара мелница в прекрасна къща за гости, а сградата е на цели 300 години. Намира се в Норфорлк, Великобритания и щом става собственост на небезизвестния Роджър Мур, сградата е преобразена напълно. Най-хубавото е, че наистина може да я намете ако посещавате живописна Англия.
11/05/2021
Архитектурата на Хавай вдъхновява навред
Хавайската архитектура вече набира популярност в света като напуска островите си, защото тя говори за връзката с природата колкото да е възможно по-близка, за да се вземе най-доброто от терена и климата.
11/04/2021
Световната кула „Лоте” в Сеул
Кулата „Лоте” или, Ротте на корейски, се издига в Сеул на цели 555 метра и събира 123 етажа. Това бижу на Южна Корея и на съвременните технологии е едва петата по височина в света и за нея малко се говори, макар Китай и Дубай да се хвалят с небостъргачите си, то Южна Корея също трябва да бъде уважена, заради тази победа над височините.
15/03/2021
Широкополата семейна къща
Тази прекрасна къща се намира в Бундунг, Индонезия. Типична фамилна къща ако беше покривът, който се извива над нея като широкопола шапка над лицето на турист в горещ летен ден на плажа. Намира се в подножието на хълма и това й позволява да вземе най-хубавото от гледката наоколо. А студиото сътворило този уникален дом се нарича „Андраматин”.
[<<] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [>>]
Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: