БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
03/09/2018
Басейни във въздуха

Басейн в къщата не е нищо особено, но басейн, който сякаш се носи над нея вече е интересна архитектска хрумка и точно за такива случаи става въпрос  тези три испански домове.

1. Реещият се басейн в Мадрид, Испания

Като са повдигнали по този начин басейна, архитектите са освободили площта под него и така пространството и въздухът се усещат както извън, така и вътре в необикновената къща. Цяла годна е била необходима, за да се проектира и направи дизайна. Но след това едва за една седмица, за да се завърши на място. 

2. Къщата „Медуза”

Още една къща, за която басейн на двора е просто скучно.  Също в Испания, този път в Марбела, басейнът е кацнал на покрива. Има прозрачна част на пода, така че какво си плувате виждате тревата, а ако погледнете направо се наблюдава зеленината на красивата испанска област. Прозрачността на басейна кара и светлината да се филтрира от водата и да прави разновидни шарки и сенки под басейна. Къщата е на четири  етажа свързани с две стълбища. Едно от тях се обгърнато в  стъкло и свърза външната част и терасата на покрива. Второто стълбище свързва първия етаж с покрива, но също минава през външната част на къщата.

3. Покрив в скалата

Този басейн буквално е кацнал върху скалата, но няма прозрачна долна част, за да не ви даде чувството, че пропадате на пътя. Това е доста труден за обработване участък и е било голямо предизвикателство за архитектите му да претворят тази скала в място за отдих. Намира се в Испания, този път в Гранада. Резиденцията гледа към Средиземноморието и е перфектно вкопана в пейзажа. Покривът, обаче, е по-странен от самия басейн направен от ръчно направени цинкови керемиди, нагънати по повърхността с цел да имитират скалистата гледка. Сякаш самата сграда е покрив. А никоя вила не може да мине без басейн и той се е наместил удобно под интересния покрив.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: