БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
15/11/2018
Къщи на дървета, в които ще искате да отседнете

Да, тези къщи на дървета не са това, което звучат, ако си представяте едва скалъпената къщичка в задния двор от детството си, много грешите. Една нощувка в някоя от тях би ви излязло много солено.

1. Сут Блу

Тази къща се намира в Италия по проект на френски архитекти. Тя е част от хотел „Ла Палантата”, е дело на френска фирма специализира в луксозни дървени къщи навсякъде по света, което си е чиста иновация, понеже на малко от нас, когато чуят „дървена къща” им идва на ум и думата „луксозен”.

Страшно много детайли са и съобразени с дървото и формите на клоните и е направена така, сякаш заобикаля дървото без да му вреди. Стълбите се вият надолу, за да се стигне земята.

2. Къщата с дървени крака

Това чудесно архитектско чудо също е дървена къща, макар не на самото дърво, а до него. Застанала до короната му го издигат няколко дървени крака, за да приютят овални стаи горе. Тя се намира в увеселителен парк и проектът е направен по поръчка на компанията Уеберхаус. Немските архитекти от Баумраум  се специализират в  къщички настъпили върху почвата с малки слаби крачета.

3. Къщата върху езерцето

Друга тяхна къща е кацнала като чапла направо във водата. Намира се в Услар в Германия. Къщата е заобиколена от каменни естествени стени, но двете езерца са изкуствени. Целта на клиента е била да дари радост на сина им и всичките им приятели. Къщата е на два етажа, като всеки етаж може да се похвали със своя собствена тераса. А тъй като основата терасата е по-широка, тя е свързана с дървена стълба с горната. Къщата също е овална с много прозорци, които карат домакините да оценяват природата около тях. А за да се слезе се следва едната тераса и стълби, които водят към суха почва, а не в изкуственото езеро.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: