БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
21/12/2018
Интересни врати

Ако добрата стара врата ви се струва отживелица вижте какви идеи с хрумнали на тези собственици на къщи, които не само имат причудливи домове, но и входът към тях е доста необичаен.

1. „Високата порта”

Винаги сме си представяли нещо подобно,  когато чухме това съчетание по история. По този начин отваряте вратата и прозореца с едно движение, макар вратата да е голяма да води към малко фоайе. Сега без да се шегуваме, ще споделим, че това е интересна архитектска хрумка и оценяваме креативността й.

2. Подвижните стени

Врата ли? Няма нужда, ще накараме и стените да свършат работа. Така са решили собствениците на тази сграда от Сао Паоло, Бразилия, които са направени  дървените врати да се движат и по-този начин да отварят пространството към павирания двор отпред. Не, това не е гараж, но идеята е добра. Прохлада в южната мараня и необичаен начин да поканите гостите си. Може да объркате малко посетителите си ако останат и пред тях се отворят стените без да казват „Сезам, отвори се”.

3. Нагъната врата  

Този интересен похват за врата е бил на една изоставена сграда в Китай. След това сградата е трансформирана по този интересен начин на входа, сякаш трябва да наредите пъзел, за  да се размести и да се влезе.

4. Къщата без врата

Ако първо видите тази сграда подобно на куб, трудно ще може да определите как да намерите входната врата и да известите собственика, че му идвате на гости. Това е била началната идея. Но всъщност пътеката ще ни покаже къде е вратата така умело скрита  и така далеч от традиционното.

5. Отварящата се фасада

Тук вратата или входът към дома се смесва с фасадата и се отваря част от стената без да има ясна индикация, че е врата. Другата страна е стъклен прозорец до тавана и долната част на дървената стена от фасадата  до нея действа като тайната врата.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: