БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
12/02/2019
Модерната кръглa къща в Австралия

Компактна, но оригинална къща се е притаила на крайбрежието на Австралия. Едно отдалечено място, където няма в близост нито ресторанти, нито търговски центрове. Перфектното място за самотници и за хора, които ценят тишината и шума на сблъсъка на вълните  с брега. Южният континент е перфектен за подобни  тихи постройки, но което е най-важно за тази странна къща, тя се стреми да не заема много място и да не е прекалено скъпа.

Тъй като няма шумни съседи или изобщо съседи, цялата обла конструкция е обградена от прозорци от покрива до земята дава напълно изглед към дивата австралийска пустош.

На следващата окръжност е за по-лични нужди и там виждаме дебели тъмнозелени завеси. Подобно на къщата, всичките помещения са с овална форма. Има и легла на два етажа с цел пестене на пространство.

Овалната плажна къща е на цели два етажа и разбира се, с вити стълби към горния етаж. Те се намират в самата сърцевина на постройката. Така е проектирана, че да не разхищава никакво пространство. Вътре няма коридори или обичаните места за една по-традиционна архитектура.

Първият етаж са дневната, кухнята и трапезарията, както и банята, и стаята за пране. Има си и отделна секция с отворена кабина, с която се свърза сгъваемата врата, а горната част е пространство разделени със същите завеси.  Поради климата възможността да минава въздуха, когато се отворят вратите, е добро решение за естествена вентилация. Внимателното планиране на къщата я прави толкова компактна.

Вторият етаж е малко по-класически, има си прозорци само в горната частта под тях пространството е използвано за рафтове, които да съхраняват различни вещи.

Конструкцията е дървена и кафявото присъства с ламинираните подове, единственият цвят, с който си партнира е зеленото, като растенията в къщата и килимите на втория етаж, заедно с висящите лампите.  Къщата се старае да е в пълен синхрон със заобикалящата я среда.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: