БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
11/01/2018
3 къщи вдъхновени от анимационни филми
Мислите си, че вие сте били обсебени от вашето любимо детско филмче, коeто сте чакали с нетърпение по телевизията. Купували стe хиляди джунджурии с героите и сте мечтали да сте част от него. Не сте. Не и докато не си построите такава къща и не заживеете в собствената си анимационна история.
12/12/2017
Красива и наградена къща във Виетнам
Една малка постройка във Виетнам привлече журито на фестивала в Берлин и те я описаха като най-добре проектираната къща при градски условия. Отвън тя изглежда като бетонна къщичка провела борба с растителността и я е загубила. Защото нейните архитекти са се стремели да засадят колкото се може зеленина, за да се справят с мръсния градски въздух и както виждаме са успели.
08/11/2017
Къща по релефа
Тази къща е затруднила 44 архитекти сред тях мексиканци, но и международни специалисти, защото нейната цел е била да се слее с пейзажа без да го променя драстично. Това предизвикателство на строителството е в Бая, Калифорния, Мексико, наречена Куато Каутрос и идеята за тази туристическа атракция е била развивана в продължение на 10 години.
03/10/2017
Пукнатини в бетона
Много от нас са ги виждали, те са навсякъде около нас. Различни пукнатини по сградите. Повечето си стоят там и игнорират минувачите, както и минувачите игнорират тях. Но каква е причината да се появят подобни белези в нашия бетонен свят.
01/09/2017
Порцелановата къща
Свързваме порцелана с Китай, но малко от нас знаят, че има Порцеланова къща в Китай и тя е една от многобройните атракции, които древната страна ни предлага. Разположена на Чиън роуд в Тиендзин, тази постройка представлява сграда във френски стил направена от порцелан. Привлича много туристи, които като застанат отпред виждат форми от порцелан циментирани върху стените. Вратите, прозорците стълбовете, стрехите и покривите са декорирани в порцелан, но също така може да се види и по пода, стените в самата къща. Няма подобна къща никъде в света.
02/08/2017
Да живееш на Боинг
По принцип хората слизат от самолет и се прибират в къщи, но точно този човек се прибира в самолета, защото това е неговото „вкъщи”. В Орегон този мъж е превърнал Боинг 727, някогашен пътнически самолет, в свой дом. Сега се опитва да направи същото с пенсиониран японски Боинг 747, който е по-голям от настоящия му дом. Това е инженерът Брус Кембъл, който постигна дома на мечтите си. Върху крилете почиващи върху стълбове е мястото, където Кембъл прекарва по 6 месеца всяка година.
03/07/2017
Висящите къщи на Испания
Това е невероятно архитектурно чудо, не е проект на съвременен архитект или на авантюристично настроен милионер, който иска да си направи къщички за почивка на брега на реката или над реката, където се намира част от къщите в случая.
14/06/2017
Хотелът Амтердам - Заандам в борба с обикновеното
Позиционирам в град Заамдам точно в центъра, този проект е бил бунт към урбанистичния изглед на града като е донесъл със себе си духа на историческото село Заансе Шанс. Хотелът разполага с 160 стаи, както и комплекс за конференции и бизнес срещи.
05/05/2017
Къщи-кутии в Бразилия
Младият архитект Юри Видал получава наградата на Бразилския институт по архитектура заради творението си. Проектът представлява евтини 17 блока, които не само са доста ефективни, но и удобни, а имат и чудесен вид. Макар изразът „живея в кутийка” да няма много позитивизъм в него, то Видал е успял да смести уют и максимално използване на пространството.
06/04/2017
Да живееш в стара циментова фабрика
Представете си стара изоставена циментова фабрика, пуста местност с бетоновите си колони и растителността се прокарва бавно, но сигурно, за да изяде изоставения паметник на градежа. Звучи като начало на страшна книга най-малко. Но ако сте талантлив архитект, гледната точка се променя доста.
[<<] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [>>]
Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: