БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
14/06/2016
Как да превърнем външното пространство в читателско кътче

Външните пространства са нашето малко спасение за топлите пролетни и летни дни. Независимо дали е малка тераса или дворче, те могат да бъдат превърнати в прекрасен читателски ъгъл, където с чаша любима напитка да се радвате на слънцето и на новите истории.

1. Място за сядане

Уютът в мястото за сядане е много важен за вашето книжно ъгълче, все пак никой не чете строен като войник. Дори и да нямаше много пространство едно одеало и няколко възглавнички правят чудеса, а отдолу може да има дървени щайги или пластмасова пейка, важно е какво ще зарадва очите.

2. Украсете пода

Не оставяйте бетонния под. Сложете дървени плоскости лесно се слагат, а и не са особено скъпи в магазини като Икеа. Друг хубав прийом е да сложите изкуствена трева на малкото пространство, така ще добиете изглед като на заден двор, а и няма да има нужда да я косите. Страхотно кътче за следобедно четене.

3. Не забравяйте цветята

Саксиите с цветя слагат вълшебен нюанс на всеки балкон, ако нямате достатъчно място, може да използвате специални саксии, които могат да се слагат на самия балкон, защото дъното им е цепнато.

4. Маса със столове

Не бива да забравяме масата, където освен книгата може да оставим чашата с чай или кафе, както и лека закуска, докато четем. Това ще предразполага да поканените и друга четящ приятел, с който да обсъдите последната книга, която прочетохте. Ако това е половинката ви, то вие задължително ще имате нужда от такова място в дома.

5. Завеси

Ако си мислите, че завесите не са за вашето външно пространство, помислете пак. Едни завеси дават нотка на мистерия на вашата тераса, съчетавайки ги с цвета на любимия стол или с масичката, може да сложите и други орнаменти във вашето читателско ъгълче.

6. Хамак

Един удобен хамак не предразполага само към дрямка, но и към хубавата книга. Ако не сте на много високо място, подарете си този уют на вашето отворено пространство. 

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: