БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
07/07/2016
Двете фамилни къщи до потока

Две семейни къщи са се настанили удобно до потока Уайрарапа в Крисчърч. Архитектите са направили красиви къщи с просторни стаи, за да зарадват окото и да предизвикат удобството като се съобразяват с околната среда.

Във всяка една от къщите има стълбище, което се издига към следващия етаж, направено от палети от естествен кедър. То излиза до близкия поток.

Построени са в ниско населена зона и всяка от тях има изглед към заобикалящата го природа, но все пак има разстояние между двете къщи, за да им даде уединение.

Всяка от къщите предоставя големи жилищни стаи за нуждите на семейството, като има удобен диван и килим в сходен десен пред него, а до тях маса за хранене с пет стола. Дизайнът на сградите е конструиран върху поточето отвън и макар да е една сграда, тя лесно се разделя и прави две или повече помещения. Като стените са заменени със стъкла и обширните прозорци допускат голямо количество естествена светлина през целия ден.

На втория етаж се простират личните помещения, които се достигат по стълбището. Между тях в криптата има малка винарна, а до нея кабинет, ако някой си е донесъл работата заедно на почивка със семейството, да може да се усамоти от шумната рода.

Двата покрива минимализират шума и дават на светлината да достига стълбите и големите пространства на първия етаж. Това акцентира върху връзката с природата наоколо. Всички пространства си имат плъзгащи врати, които могат да слеят всяко едно от тях и така просторните помещения в къщата се превръщат в едно, при положение, че се очакват повече хора. Но по същата причина могат да се разделят на различни малки пространства, където да си играят децата, докато в  другата стая вие гледате филм.  Или някои от гостите ви не обичат да си лягат рано, докато вие искате да се наспите през почивните си дни.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: