БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
01/11/2016
Лятната къща подобна на покрив

Да си припомним заедно с последните лъчи на лятото за една прекрасна лятна къщичка в Швеция. На някои хора им трябват просторни къщи с тавански стаи, а тази е само един покрив, но все пак не бива да подценяваме работата на архитектите по този проект. Самите те споделят, че това е било предизвикателно, защото трябвало да може да се готви и вътре, и навън, по стълбите нагоре има уютна спалня, която е тихо кътче за четене.

И всички тези идеи са асоциирани с нисък прозорец точно под покрива, който в приятно време се превръща в тераса точно пред къщата. Общо къщата съвсем не е толкова малка колкото изглежда, в нея се намират 8 стаи, заедно с три тераси и 85 метра таван – високо, а?

Къщата може да се опише като къщичка на дървото за възрастни, защото щом се качите на последния етаж може да съзерцавате околията, сякаш сте се качили на някое дърво. Заедно с тази гледка, вие сте сами и се наслаждавате на гледката необезпокоявани.

Цялата къща е направена от дърво и от вътре и отвън, както подовете и стените. Материалът е взет от близка фабрика за дърво. Прозорците и вратите са купени втора употреба, мебелите са направени от шперплат.

На първия етаж е холът с канапе в зелено и ниска маса, а до нея под стълбите има детски кът за играчките на децата, дори се вижда къщичка в къщата, с която вече някой си е играл. Навън има люлка, така че наистина пребиваването в подобна къща е семейно удоволствие. Стълбите водят към малка спалня с две легла едно над друго, за да се спести място. Долу е и малката кухня. Колкото по-нагоре, токова по-задушевна е атмосферата и приятна в летните нощи в това откъснато кътче, но щом захладнее е време къщата да остане сама в очакване на топлите пролетни лъчи. 

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: