БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
23/12/2016
У-образната къща на брега

Това всъщност са две къщи като сраснали не само една с друга, но и със заобикалящата ги природа. От една страна се намира насред гориста местност, но от друга е към края й следва красиво крайбрежие. Изложеното  е сякаш две букви У са се изписали една под друга. Това помага не само да се слее повече сградата с природата наоколо, но също така и слънцето да я огрява през цялото време. След като къщата продължи на два лъча, тя сякаш следва линиите на областта.

Когато са мислили за материала, архитектите решили да използват дървесината, тъй като тя е на-бърза за набавяне от екстериора, но също така - защото дървесината е част от природата, в която ще се впише и къщата. Така структурата и плановете на архитектите са съгласили мигновено. Накрая къщата е била трудно за различима от прекрасния пейзаж.

А именно, за да се слее наистина къщата с природата тя следва хълма, с цел да не се стресира почвата, върху която е построено. Цветът е тъмно червено, а от вътре по-мек кафяв цвят. Има чудесна веранда за топлите дни с хамак и маса за множество гости, а в студените дни вътре намираме камина, която да топли нетрадиционната къща. До камината има широка гостна с големи прозорци, което отваря интериора към пейзажа навън.

Тъй като тази къща определено не е висока, но пък е доста дълга, построена на не точно гладка повърхност намираме стълби в коридорите, които свързват постройките. Дори има прозорци на тавана, за да съзерцавате прекрасното небе. А ако времето е хубаво да погледате как вълните се разбиват в брега само на няколко минути от къщата.

Докато студът бавно се настанява на нашите ширини, за  да остане за няколко месеца, тази къщи в Чили ни напомня за слънцето, за гората и морето  и ни кара да мечтаем за такова място през зимната ваканция. 

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: