БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
20/01/2017
Къщата на малките жени

Еймъс Бронсън Алкът купил две къщи на Ливингстън Роуд , след това се е преместил в по-малка къща, на която е добавил по-голямо имение и сам е напарвал подобрения на дома си. Земите имали място за 40 ябълкови дървета и къщата станала известна като Къщата с ябълковите дървета.

Той имал четири дъщери от прекараната си съпруга, а една от тях останала завинаги в сърцата на хората с историите за семейство Марч, семейство с 4 дъщери и техните съдби, която Луиза Мей написва точно в тази прекрасна къща. „Малки жени” е написан на бюрото, което баща й собственоръчно направил за талантливата си дъщеря. Мястото е запазена и превърната в къща-музей и още може да я посетите ако имате път натам.

Покоите на Луиза.

Тази стая ще познаете по портрета на писателката. Имала е нужда от място, където да се уедини и да напише прекараните си идеи, макар малко бюро до прозорците е било  достатъчни на писателката за кътче вдъхновение.

От двете страни на прозореца има малка маса, която се слива стената и по един стол, за да се любува на гледката и светлината щом реши, или просто две от сестрите са сядали, за да споделят.

Кабинетът

С меката си светлина до прозореца, кабинетът вика за отдих обитателите на къщата, освен за работа. Там е библиотеката, книгите, които са вдъхновявали писателката.

Спалнята и върху нея сивата рокля, с която се е омъжила Анна Олкът за Джон Бридж Прат, на 29 години, което е  било странно за тогавашните нрави. Самата Луиза й е направила косите. Авторката никога не се омъжва и оставя духа си в това прекарано имение.

Дървеният подове, прозорците с красиви завеси, масите, събирали я със семейството си, което така обича, както и книгите още носят духа й и ни карат да оценим колко много една къща може да бъде дом, особено ако е голяма като тази и пълна с любими хора.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: