БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
16/02/2017
Неща, които трябва да знаем ако си стоим къща от контейнери

Напоследък да си правим бунгало или малка къщичка на усамотено място от използвани материали набира все повече привърженици. Да си направим къща от контейнери, защото са евтини и чудесни като размери за малък дом насред нищото. Направо получавате една цяла стая, след това добавяте друг контейнер и вече имате и дневна. Но въпреки лесното им използване трябва да знаем няколко неща, преди да се захванем да си строим подобен дом.

Задължително трябва да внимавате какви контейнери купувате. Защото може да получите много ниско качество, ако ги изберете без да сте ги видели, може да ви бъдат доставени такива, от които не може да сглобите нищо, камо ли къща.

Запознайте се с местните стандарти и закони. Не забравяйте, че в повечето случаи тези контейнери се поръчват от чужбина и вие трябва да сте на ясно от къде поръчвате, защото трябва да се има предвид климата, на който този контейнер ще бъде изложен.

Намерете контейнери, които да ви завършат цялата работа. Много по-лесно ще е да намерите вида, с които да построите цялата сграда, вместо да натрупвате различни видове и да усложните работата си.

Проучете добре пазара и вижте кои точно ще ви свършат работа, по-високи или по-ниски, това е доста важно преди да изградите плана си за построяване. Формата също е много важна - ако искате с правоъгълна форма и трябва да направите отвори за прозорец или врата трябва да знаете какъв да поръчате и все пак да имате предвид материала, от който е направен, за да може да го преструктурирате по-лесно.

Трябва да знаете дали може да сложите изолация и как точно да го направете. Понякога това става просто като добавите на стената елемента и я застопорите с изолационна пяна.

Имайки всичко това предвид, може да планирате своя изолиран дом, който сте създали само със своите ръце и въображение. 

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: