БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
07/03/2017
Сградите на суперзлодеите

Има сгради, които като ги погледнем и тръпки ни побиват, все едно архитектите са ги стрoили за някои супер злодеи от комиксите, специално за  поклонниците на черната сила на Дарт Вейдър и Шрюдер.

1. Танцуващият дом в Прага

Все едно някой великан скаран с гравитацията е смачкал тази сграда, може да послужи за място на някоя антиутопия. Или в нея се е влязъл самолет. Архитектите едва ли са целели точно това впечатление, но повечето хора го разбират така.

2. Кулата Маханакон в Тайланд

Определено да построиш толкова високо и наглед нестабилно нещо, вкарва в ужас посетителите на азиатската страна. Но ако я видите как свети нощем, в главите ви ще изникне само разглобен блок или космически кораб дошъл да пренареди земята. Или може би зле изиграна игра на тетрис.

3. Полигон Ривиера, Франция

Висока 22 метра, тази сграда разделя четири от районите във Франция, но на повечето посетители изглежда страшно отстрани като лице излизащо от странен магически куб. Определено тук романтичната европейка страна не е улучила.

4. Музеят Ривърсайд , Глазгоу, Великобритания

Дали е  музей или затвор са супергерои трудно може да се определи от снимките. Начупеният таван и зеленикавата светлина изглежда като екстравагантна къщичка на Баба Яга и изобщо не привиква позитивни мисли в главите на повечето от посетителите си.

5. Католическата църква в Унгария

Доста посетители шеговито пошепват „Саурон това ти ли си? И ние не можем да преминем!”. Но тази католическа църква не прилича на своите сроднички никъде по света. Макар да има кръст, повече прилича на един от замъците на граф Дракула.

6. Бившия институт за медицински изследвания в Берлин

Не знаем какви изследвания са проведени там, но в главите ни се раждат само ужас и писъци и определено не бихме влезли там доброволно. Дано не са експериментирали върху чудовища.

7. Убежище против атомна бомбардировка, Швеция

Така страшната сграда ни кара да предпочетем атомната бомбите бомби вместо да влезем нея.  

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: