БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
09/06/2019
Къща на 280 години все още в експлоатация
Тази традиционна къща се намира в Ирландия и е построена преди 280 години. В нея няма течаща вода и електричество, но все пак не само става за живеене, а и си има обитателка, която не би я заменила за нищо на света. Маргарет Галахър е пенсионерка, която решава да отдаде последните си години на това късче история.
15/05/2019
Остроумни идеи за спестяване на пространство – част 1
Нека си признаем – на един дом могат да му липсват много неща, но най-много му липсва пространство за многото неща, къде да сложите всичко необходимо, според вас. Ако не обичате да се лишавате от вещите си, но все пак целите да има пространство, то някои от тези идеи могат да освежат дома ви, както пролетта освежава природата навън.
21/04/2019
Апартаментът с книжния тайник
Ако отиде на гости на този уютен апартамент няма да си помислим, че някога е бил част от манастир, но е точно така. Тази сграда е в Словакия и е била построена през далечната 1719 като манастир, но през 20 век е превърната в апартаменти. Макар частта да е оборудвана с всичко съвременно, то тя носи духа на миналото в себе си. Апартаментът е разположен на 100 кв. м. Това го кара да побере не само всичко необходимо, но и още нещо.
12/02/2019
Модерната кръглa къща в Австралия
Компактна, но оригинална къща се е притаила на крайбрежието на Австралия. Едно отдалечено място, където няма в близост нито ресторанти, нито търговски центрове. Перфектното място за самотници и за хора, които ценят тишината и шума на сблъсъка на вълните с брега. Южният континент е перфектен за подобни тихи постройки, но което е най-важно за тази странна къща, тя се стреми да не заема много място и да не е прекалено скъпа.
11/01/2019
Стаи вдъхновени от новите технологии
Нека си признаем: трудно си представяме деня без да сме влезли стотина пъти във Фейсбук, без да сме търсили по едно нещо в Гугъл или да сме си чатили с някого. Без тях не може, а какво ако живеехте в стая вдъхновена от технологиите?
21/12/2018
Интересни врати
Ако добрата стара врата ви се струва отживелица вижте какви идеи с хрумнали на тези собственици на къщи, които не само имат причудливи домове, но и входът към тях е доста необичаен.
15/11/2018
Къщи на дървета, в които ще искате да отседнете
Да, тези къщи на дървета не са това, което звучат, ако си представяте едва скалъпената къщичка в задния двор от детството си, много грешите. Една нощувка в някоя от тях би ви излязло много солено.
25/10/2018
Най-голямата дървена къща в света
Когато се сети за обширния север, в ума ни често изплува една дървена къща или хижа, която да приютява хората, решили се да идат там по една или друга причина. Но тази къща в Северна Русия ни дава съвсем различна представа за дървените къщи.
03/09/2018
Басейни във въздуха
Басейн в къщата не е нищо особено, но басейн, който сякаш се носи над нея вече е интересна архитектска хрумка и точно за такива случаи става въпрос тези три испански домове.
14/08/2018
Проект „Рай”
Тропици във Великобритания? Не, това не е сценарий за научнофантастичен филм, а нова популярна атракция в Корнуол, Англия. Проектът представлява огромен парник, в който се отглеждат различни растения от различни епохи и климатични пояси.
[<<] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [>>]
Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: