БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
13/05/2016
Най-старият хотел на света
Ако искате да отседнете на място, което едно време бихте нарекли хан или гостилница, трябва да отидете в страната на изгряващото слънце. Там в префектура Ямамачи се намира Нишияма Онсен Кеиункан. Хотел, който приема посетители през последните хиляда и триста години. Построен през 705 г., това е най-старият действащ хотел познат по света.
10/05/2016
Церемония по удостояване на Марио Бота с почетно академично звание „Доктор Хонорис Кауза“
Церемония по удостояване на Марио Бота с почетно академично звание „Доктор Хонорис Кауза“, което ще се състои на 16.05.2016 г. от 10.30 часа в аула МАКСИМА на УАСГ, бул. Христо Смирненски №1 Събитието е съпроводено с публична лекция и авторска изложба
02/05/2016
Плаващата къща във Виетнам
Позиционирана е в една от новите развиващи се квартали на Хо Чи Мин във Виетнам. Целта е била къщата да се издига колкото е възможно по-високо, но все пак да не е на прекалена висoчина. Основата са 4 стомани пилона, на която се опира цялата горна част на къщата.
08/04/2016
Къща вдъхновена от „Алиса в страната на чудесата”
Каква би била вашата къща на бъдещето, на този въпрос е могъл да отговори интериорният дизайнер Луиз Кампбел с „Алиса в страната на чудесата”. Всяка година на панаира организиран от Дас Хаус се представят проекти за дом на мечтите. През 2007 Кампбел се включва в екип с Заха Хабиб и Наото Фукусава, за да бъде създадено това подобие на скандинавска комуна.
10/03/2016
Ски къща в Норвегия
В Норвегия, където зимата e дълга и студена, но затова пък чудесна за зимни спортове, тази прекрасна и иновативна къщичка ще стопли сърцата ви. Този чудесен дом, който може да наемете за празници, се намира в Гейло, популярна ски дестинация в Халингдал. Извън ски сезона, местността предлага чудесни условия за катерене.
16/02/2016
Когато човекът се съобразява с природата – част втора
За съжаление много често, а и в повечето случаи се получава така - искате да построите нещо, веднага се почиства теренът от излишната растителност, но при тези 9 примера, човек не само се е съобразил с природата, но и я е превърнал в част от интериора си.
18/01/2016
Когато човекът се съобразява с природата – част първа
За съжаление много често, а и в повечето случаи човекът не се съобразява с природата. Искате да построите нещо, веднага се почиства в теренът от излишната растителност , но при тези 9 примера, човек не само се е съобразил с природата, но и я е превърнал в част от интериора си.
18/12/2015
Уникалната архитектура на музея на остров Байсбох
След осем месеца ремонт Музеят Байсбох отвори отново за посетители. Напълно трансформиран и уголемен, това чудо на архитектурата вече радва посетителите. Сградата има ресторант и различни временни изложби. Намира се в Холандия и представлява зелени хълмове, които всъщност са сградата на музея.
27/11/2015
Малка къщичка сред природата
Това е наистина една малка къща, не в прерията, както в класическия роман, а сред природата и може да ви дари с уюта на природата. Ако си мислите, че това е много далеч от нашите ширини, ще ви успокоим, че този проект е бил реализиран на нашия полуостров, в Сърбия от архитектите Андрея и Тияна Митрович.
19/10/2015
Зеленият небостъргач
Проблемът със зелените площи е повече от мащабен, почти във всеки мегаполис, зелените площи намаляват в глобален план, затова на изток са намерили решение в проектиране на небостъргач обвит в растителност.
[<<] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [>>]
Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: