БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
01/11/2016
Лятната къща подобна на покрив
Да си припомним заедно с последните лъчи на лятото за една прекрасна лятна къщичка в Швеция. На някои хора им трябват просторни къщи с тавански стаи, а тази е само един покрив, но все пак не бива да подценяваме работата на архитектите по този проект.
14/10/2016
Сюрреалистични сгради
Когато погледнете тези сгради, ще си помислите, че краят на света е дошъл и си е отишъл. Това всъщност е галерията на Дионисио Гонзалес. Вдъхновен от една трагедия – как на крайбрежието на Алабама след една голяма буря жителите на Мексиканския залив е трябвало да започнат от начало. Там живеят 1200 души, които постоянно се налага да строят на ново домовете си след всяка приумица на природата.
18/08/2016
Индийската еволюция срещу китайската революция – втора част
Като архитект живеещ в Шанхай, Остин Уилямс е бил свидетел на развитието на небостъргачите. Макар според него високите водни кули на китайския град да не са връх в архитектурата, но все пак галят окото и постоянно се подобряват.
04/08/2016
Индийската еволюция срещу китайската революция - първа част
Като архитект живеещ в Шанхай, Остин Уилямс е бил свидетел на развитието на небостъргачите. Макар според него високите водни кули на китайския град да не са връх в архитектурата, но все пак галят окото и постоянно се подобряват. В повечето градове с Китай набират скорост в бързото конструиране, модернизма и небостъргачите.
07/07/2016
Двете фамилни къщи до потока
Две семейни къщи са се настанили удобно до потока Уайрарапа в Крисчърч. Архитектите са направили красиви къщи с просторни стаи, за да зарадват окото и да предизвикат удобството като се съобразяват с околната среда.
14/06/2016
Как да превърнем външното пространство в читателско кътче
Външните пространства са нашето малко спасение за топлите пролетни и летни дни. Независимо дали е малка тераса или дворче, те могат да бъдат превърнати в прекрасен читателски ъгъл, където с чаша любима напитка да се радвате на слънцето и на новите истории.
13/05/2016
Най-старият хотел на света
Ако искате да отседнете на място, което едно време бихте нарекли хан или гостилница, трябва да отидете в страната на изгряващото слънце. Там в префектура Ямамачи се намира Нишияма Онсен Кеиункан. Хотел, който приема посетители през последните хиляда и триста години. Построен през 705 г., това е най-старият действащ хотел познат по света.
10/05/2016
Церемония по удостояване на Марио Бота с почетно академично звание „Доктор Хонорис Кауза“
Церемония по удостояване на Марио Бота с почетно академично звание „Доктор Хонорис Кауза“, което ще се състои на 16.05.2016 г. от 10.30 часа в аула МАКСИМА на УАСГ, бул. Христо Смирненски №1 Събитието е съпроводено с публична лекция и авторска изложба
02/05/2016
Плаващата къща във Виетнам
Позиционирана е в една от новите развиващи се квартали на Хо Чи Мин във Виетнам. Целта е била къщата да се издига колкото е възможно по-високо, но все пак да не е на прекалена висoчина. Основата са 4 стомани пилона, на която се опира цялата горна част на къщата.
08/04/2016
Къща вдъхновена от „Алиса в страната на чудесата”
Каква би била вашата къща на бъдещето, на този въпрос е могъл да отговори интериорният дизайнер Луиз Кампбел с „Алиса в страната на чудесата”. Всяка година на панаира организиран от Дас Хаус се представят проекти за дом на мечтите. През 2007 Кампбел се включва в екип с Заха Хабиб и Наото Фукусава, за да бъде създадено това подобие на скандинавска комуна.
[<<] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [>>]
Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: