БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
15/07/2018
Въртящият се небостъргач
Обединените арабски емирства може да гласят, че следват традициите, но Дубай определено следва тенденциите, а понякога даже ги поставя пред света. Дубай е несъмнено една от най-мечтаните дестинации за почивка. А и как би било иначе, няма много места по света, където може да видите въртящ се небостъргач!
15/06/2018
Къщата Тику
Всъщност, името на тази къща идва от финската дума „тику”, което в буквален превод означава пръчка. Тази постройка си стърчи като една захвърлена пръчка или даже клечка в морето от по-високи сгради в Хелсинки. Малкото пространство вече се шири из всеки мегаполис. Затова идейни творци като Марко Касагранде са добре дошли в строителството.
16/05/2018
3 къщи, които можем да инсталираме почти навсякъде
Всяка нова година ни дарява с архитектурни чудеса, които остават в историята като по-странни, по-удобно или по-иновативни. Някои от тях често дават началото на нов тип строителство или полагат основи за нововъведения. Ето и някои от интерeсните къщи за 2017, които може да си отнесете навсякъде.
12/04/2018
Вертикалното село в Сингапур
На фестивала за Сграда на годината от архитектурния фестивал на 2015 беше отличено това вертикално село, както се наричат и представляват тези нетрадиционни жилищни блокове в града-държава Сингапур.
13/03/2018
Килнатата къща в Уиндзор
Не само Кулата в Пиза си стои необезпокоявана и наклонена, тази малка къща също се е килнала на една страна и си стои така около 400 години, защото тази къща е била построена през далечната 1592 година в края на тогавашния уиндзорски пазар. Смята се, че къщата се е наклонила, заради настилката под нея в резултат от грешка. Това става едва през 1718, когато е реконструирана с неправилно използвано дърво.
07/02/2018
Къщи в дюните
Тези къщи са дуплекс или двойни къщи и се намират в Атлантик Бийч Калифорния и са буквално излезли от земята, защото са вградени в нея. И основната цел не е била да се предпазят от въздушно нападение или да се скрият сред природата, а да я уважат.
11/01/2018
3 къщи вдъхновени от анимационни филми
Мислите си, че вие сте били обсебени от вашето любимо детско филмче, коeто сте чакали с нетърпение по телевизията. Купували стe хиляди джунджурии с героите и сте мечтали да сте част от него. Не сте. Не и докато не си построите такава къща и не заживеете в собствената си анимационна история.
12/12/2017
Красива и наградена къща във Виетнам
Една малка постройка във Виетнам привлече журито на фестивала в Берлин и те я описаха като най-добре проектираната къща при градски условия. Отвън тя изглежда като бетонна къщичка провела борба с растителността и я е загубила. Защото нейните архитекти са се стремели да засадят колкото се може зеленина, за да се справят с мръсния градски въздух и както виждаме са успели.
08/11/2017
Къща по релефа
Тази къща е затруднила 44 архитекти сред тях мексиканци, но и международни специалисти, защото нейната цел е била да се слее с пейзажа без да го променя драстично. Това предизвикателство на строителството е в Бая, Калифорния, Мексико, наречена Куато Каутрос и идеята за тази туристическа атракция е била развивана в продължение на 10 години.
03/10/2017
Пукнатини в бетона
Много от нас са ги виждали, те са навсякъде около нас. Различни пукнатини по сградите. Повечето си стоят там и игнорират минувачите, както и минувачите игнорират тях. Но каква е причината да се появят подобни белези в нашия бетонен свят.
[<<] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [>>]
Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: