БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
21/07/2014
Домът на хълма в съвременна версия
Строен на широките пасища, извън цивилизацията, трафика и стрeса, този дом съчетава всички съвременни техники и е иновация в строителството. Показва креативност и функционалност в същото време. Построена с цимент, дърво и стъкло, тази модерна къща е позиционирана зад хълма.
04/07/2014
Най-интересни къщи по света – част втора
Една от най-тънките къщи в света е само 150 сантиметра и е построена от Едгар Кернет във Варшава между две съществуващи сгради. Тя е мемориален паметник към родителите му, загубили живота си в холокоста.
26/06/2014
Най-интересни къщи по света – част първа
Хората могат да живеят навсякъде, но някои наистина имат странни и красиви местообитания. И също толкова екзотични. Тези прекрасни структури са доказателство за творческата нагласа на човека. Oт къща на самолет до иновативен дом, който се топли сам. Тези 18 къщи са едни от най-интересните в цялата планета.
18/11/2013
Еко хотели по цял свят - 1 част
За почитателите на природата и на екологичния начин на живот, архитектите на тези хотели са се погрижили да удовлетворят изискванията на своите клиенти. Без да се прави компромис с удобството и модерното обзавеждане на сградите, голяма част от тях са изградени и оборудвани така, че да зависят от възвръщаеми източници на енергия, да пестят вода и електричество, да рециклират мръсната вода и употребяваните ресурси, за да замърсяват по-малко природата.
31/10/2013
Интериор на спа хотел
Интериор на спа хотел, изработен от Дизайнарт КиК
07/10/2013
Bunkie, малката еко къщичка за ваканция сред природата
Противно на тенденциите къщите да стават все по-просторни и големи, сред архитектите излиза друга, противоположна, мода. Тенденцията къщата да е по-компактна и малка, пространството в нея да се употребява максимално, а вредата върху околната среда да се сведе до минимум, включително енергийната употреба.
25/09/2013
Фантастичен плаващ соларен курорт
Тази модерна конструкция се нарича Solar Floating Resort, соларен плаващ курорт. Тя е дело на Michele Puzzolante и комбинира къща с яхта. Част от конструкцията се намира под водата, а енергийните й нужди се покриват напълно от еко енергията на водата и слънцето. Освен това къщата – яхта не замърсява околната среда и е в унисон с нея.
04/09/2013
Най-добрите футуристични еко дизайни на сгради - 2 част
Футуристичният дизайн, който създава сгради на бъдещето, се стреми именно към тази идея за еко система във всеки дом. Вижте няколко интересни идеи за такива сгради с еко привкус, без компромис с удобството и уединението.
27/08/2013
Най-добрите футуристични еко дизайни на сгради - 1 част
Тенденцията на еко дизайна обхваща все по-голяма част от новите идеи на архитектите, които от своя страна се опитват да задоволят вкусовете на своите клиенти.
01/08/2013
Екологично строителство в грижа за природата и човека
Екологичното строителство е система от практики и технологии в строителството, при която се оптимизира употребата на материали, енергия и суровини. Системата се прилага с цел да се редуцира отпечатъкът на човека върху околната среда. Подходът в строителната технология се фокусира върху технологични решения и цялостно преразглеждане на ролята на човека в природните процеси.
[<<] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [>>]
Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: