БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
01/09/2017
Порцелановата къща
Свързваме порцелана с Китай, но малко от нас знаят, че има Порцеланова къща в Китай и тя е една от многобройните атракции, които древната страна ни предлага. Разположена на Чиън роуд в Тиендзин, тази постройка представлява сграда във френски стил направена от порцелан. Привлича много туристи, които като застанат отпред виждат форми от порцелан циментирани върху стените. Вратите, прозорците стълбовете, стрехите и покривите са декорирани в порцелан, но също така може да се види и по пода, стените в самата къща. Няма подобна къща никъде в света.
02/08/2017
Да живееш на Боинг
По принцип хората слизат от самолет и се прибират в къщи, но точно този човек се прибира в самолета, защото това е неговото „вкъщи”. В Орегон този мъж е превърнал Боинг 727, някогашен пътнически самолет, в свой дом. Сега се опитва да направи същото с пенсиониран японски Боинг 747, който е по-голям от настоящия му дом. Това е инженерът Брус Кембъл, който постигна дома на мечтите си. Върху крилете почиващи върху стълбове е мястото, където Кембъл прекарва по 6 месеца всяка година.
03/07/2017
Висящите къщи на Испания
Това е невероятно архитектурно чудо, не е проект на съвременен архитект или на авантюристично настроен милионер, който иска да си направи къщички за почивка на брега на реката или над реката, където се намира част от къщите в случая.
14/06/2017
Хотелът Амтердам - Заандам в борба с обикновеното
Позиционирам в град Заамдам точно в центъра, този проект е бил бунт към урбанистичния изглед на града като е донесъл със себе си духа на историческото село Заансе Шанс. Хотелът разполага с 160 стаи, както и комплекс за конференции и бизнес срещи.
05/05/2017
Къщи-кутии в Бразилия
Младият архитект Юри Видал получава наградата на Бразилския институт по архитектура заради творението си. Проектът представлява евтини 17 блока, които не само са доста ефективни, но и удобни, а имат и чудесен вид. Макар изразът „живея в кутийка” да няма много позитивизъм в него, то Видал е успял да смести уют и максимално използване на пространството.
06/04/2017
Да живееш в стара циментова фабрика
Представете си стара изоставена циментова фабрика, пуста местност с бетоновите си колони и растителността се прокарва бавно, но сигурно, за да изяде изоставения паметник на градежа. Звучи като начало на страшна книга най-малко. Но ако сте талантлив архитект, гледната точка се променя доста.
07/03/2017
Сградите на суперзлодеите
Има сгради, които като ги погледнем и тръпки ни побиват, все едно архитектите са ги стрoили за някои супер злодеи от комиксите, специално за поклонниците на черната сила на Дарт Вейдър и Шрюдер.
16/02/2017
Неща, които трябва да знаем ако си стоим къща от контейнери
Напоследък да си правим бунгало или малка къщичка на усамотено място от използвани материали набира все повече привърженици. Да си направим къща от контейнери, защото са евтини и чудесни като размери за малък дом насред нищото.
20/01/2017
Къщата на малките жени
Еймъс Бронсън Алкът купил две къщи на Ливингстън Роуд , след това се е преместил в по-малка къща, на която е добавил по-голямо имение и сам е напарвал подобрения на дома си. Земите имали място за 40 ябълкови дървета и къщата станала известна като Къщата с ябълковите дървета.
23/12/2016
У-образната къща на брега
Това всъщност са две къщи като сраснали не само една с друга, но и със заобикалящата ги природа. От една страна се намира насред гориста местност, но от друга е към края й следва красиво крайбрежие. Изложеното е сякаш две букви У са се изписали една под друга. Това помага не само да се слее повече сградата с природата наоколо, но също така и слънцето да я огрява през цялото време. След като къщата продължи на два лъча, тя сякаш следва линиите на областта.
[<<] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [>>]
Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: