БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
25/09/2013
Фантастичен плаващ соларен курорт

Тази модерна конструкция се нарича Solar Floating Resort, соларен плаващ курорт. Тя е дело на Michele Puzzolante и комбинира къща с яхта. Част от конструкцията се намира под водата, а енергийните й нужди се покриват напълно от еко енергията на водата и слънцето. Освен това къщата – яхта не замърсява околната среда и е в унисон с нея. Тя не само е много функционална, но също така изглежда луксозно.* Соларната къща – яхта е за всички онези, които обичат природата и се грижат за околната среда, но не искат да правят компромис с удобството и с лукса. Особено важна част от конструкцията е кабината под водата, в която могат да се съберат до 6 човека. Те могат да седнат удобно и да се насладят на 360-градусовата гледка на дълбините на океана.* Облицованият с тикова дървесина дек на палубата представлява полугръгла зона за релаксация и вечеря на открито. На него има 6 лежанки за следобедна дрямка на сянка и джакузи, което може да събере до 6 човека. Отделните части на покрива на яхтата представляват соларни панели, които осигуряват огромна част от енергията на лодката – къща, като не замърсяват околната среда.


* Във вътрешната част на яхтата има огромна кухненска зона с пространство за хранене. Цялата вътрешна част на лодката – къща обхваща 110 кв.м. и е обзаведена в италиански стил.* Близо до верандата – палуба има зона, която представлява всекидневна стая с диван и масичка за кафе. Тя открива гледка навън и е частично обляна от слънчева светлина.* В соларната яхта могат да спят до 6 човека, като им се осигурява уединение, макар пространството да не е толкова голямо. На яхтата има 2 единични и 2 двойни спални, като всяка от тях разполага с отделна баня и тоалетна.

* Кабината за управление е частично отделена от другите зони във вътрешната част на лодката – къща. Тя е с гледка навън и е сравнително компактна за размерите си.* Разпределението на яхтата е създадено така, че да се намери зона за всяко нещо, без да се прави компромис с уединението на хората. В централната част на лодката има стълби, по които може да се слиза до подводната кабина.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: