БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
26/06/2014
Най-интересни къщи по света – част първа

Хората могат да живеят навсякъде, но някои наистина имат странни и красиви местообитания. И също толкова екзотични. Тези прекрасни структури са доказателство за творческата нагласа на човека. Oт къща на самолет до иновативен дом, който се топли сам. Тези  18 къщи са едни от най-интересните в цялата планета.

70 такива къщички подобни на иглу са били построени в Индонезия, след като след земетресение почти цялото село губи покрив над главата си. Това селище е построено на място на древното селище Йокиарта. Тези къщички могат да преживеят земетресения и най-силните ветрове.

Тези домове в Юта са построени вътре в пещерата. Около 100 души живеят в този малък град, построен преди 35 години като убежище на първите мормони.

Архитектът Гари Чан е направил апартамента си в Хонг Конг от 10квадрата в „домашна промяна”, щом стените се преместят, се получават 24 индивидуални стаи. А вижте каква библиотека притежава!

Българка живее в тази бъчва за вино, с размерите на кола в Испания. Още 40 човека живеят като нея. Това са хора, които идват за годишния гроздобер. Не може да се каже, че не сме креативен народ, нали?

Това е биоклиматична соларна къща в източна Франция. Тя има система, която я поддържа хладна през лятото и топла през летните месец. И без големите сметки за ток и досадни комшии, това е раят в съвремието ни!

Тук Венито Хернандес е застанал пред  своята къща от изсъхнали на слънцето тухли в Коахуила, в северната частна Мексико. Скалният блок е ползван за покрив.

Пентхаус в кулата на Бруклин, която има изглед към Манхатън, Бруклин и Куинс. Има си частен асансьор и 2000квадрата. Продава се само за 18 милиона.

Бразилските художници  Тиаго и Габриел Примо, са превърнали в своя къща стена за катерене, те си имат рафтове, хамак, легло и завеси, но използват тоалетната на близкото си ателие. Определено ексцентрични като повечето хора на изкуството.

73-годишният строител Бохумил Лота е създал обръщаща се къща в Прага. Започнал строежа през 1981 и я завършил през 2002. Домът му се върти, така че да има хубава гледка през цялото време и също може да се движи нагоре и надолу.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: