БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
04/07/2014
Най-интересни къщи по света – част втора

Хората могат да живеят навсякъде, но някои наистина имат странни и красиви местообитания. И също толкова екзотични. Тези прекрасни структури са доказателство за творческата нагласа на човека. От къща на самолет до иновативен дом, който се топли сам. Тези  18 къщи са едни от най-интересните в цялата планета.

Една от най-тънките къщи в света е само 150 сантиметра и е построена от Едгар Кернет във Варшава между две съществуващи сгради. Тя е мемориален паметник към родителите му, загубили живота си в холокоста.

Тристайна къща, направена от корабни контейнери в Сидни. Струва 130 000 долара и си има две бави, дървени подове, кухня, килер за пране и може да се разглоби и да се сглоби навсякъде. Удобно, нали?

Този дом е построен на Айвъри Кост в столицата Абиджан, трябвало да прилича на крокодили е постигнал целта си и е обитаван от друга творческа личност. Наследници на художника още живеят в нея.

Тези къщи наподобяващи гнезда да напарвани в Дербишър в Северна Англия и са били населени от протестиращи в този район против циментирането му. Исканията им са уважени.  Със сигурност е помогнал иновативния подход  да останат буквално „като у дома си” на дърветата.

Този дом в Нигерия бил оформен като част от самолет. Намира се в град Абуджа и е направен от двойка, която искала да покаже любовта към пътешествията си. Има кухня и компютърна стая в частта със самолета.

Тази къща под формата на октагон е тристайна. За да се направи струва 700 000 долара, ако я желаете, но имайте предвид, че на всеки 30 минути се върти.

На сръбската река Дрина се крепи тази къщичка, не на един крак като къщата на баба Яга. Група млади мъже решили, че това  е идеално място за скривалище през 1968. И от тогава е преживяла свирепи бури вече 50 годни.

Лиу Линчао си е направил тази ходеща къща докато се връща в Китай. Той е ходил 5 годни с почти 60 килограма на гърба си, направени от наилонови торбички, бамбук, чаршафи.

Крис и Малиса Так са изоставили високотехнологичния си дом през 2011 и сега считат за свои нов дом мъничка дървена къщичка насред Снохомиш във Вашингтон. Новият им къща е едва на 13 квадрата.

 

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: