БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
11/08/2014
Да живееш във водна кула

На Бам Дизайн студио се пада нелеката, но интересна задача поставена от техен клиент да направи обитаема водна кула, построена през  1938 година в Белгия. Клиентът иска да живее над 10 метра над земята и да се наслаждава на  прекрасна гледка от заобикалящото го село.

Наистина отвън е чудновато място за живеене, но докато не влезете вътре няма как да не останете учудени. Тези вити стълби да водят към първия етаж и така стигате до обитаемата част на кулата. Ако все пак влезете, само за да ползвате тоалетната, тя е точно пред вратата, която от своя стара е почти винаги отворена.

Макар в стаята да заема място и оригиналната тръба за пара, което й придава индустриален вид от исторически интерес, все пак е  действаща тоалетна.

Голям кръгло стълбище води към главната всекидневна, чиито стълби са покрив над кухненския бокс.

Тъй като собствениците ценят историческата стойност на дома си те се позабавлявали и сложили н стените с рисунки от тебешир, на което има думи и рисунки и ограждат част от стълбите.

До кухнята е голямата всекидневна с маса за 12 човека, която може да побере и още гости, ако домакините желаят.

Щом проследим тебеширените стени и се озоваваме в следваща обиколка и виждаме всекидневната. Голяма колкото трапезарията има място за 7 човека заедно с няколко табуретки, полезни щом  пуснете филм на проектира, който се вижда отгоре и от стените заиграват образите.

Една баня на този етаж, за да не ви кара да се връщате чак до долу.

На следващото ниво е къщата за гости, а  до нея красиво направената баня с модерен  душ с различни функции зад опушено стъкло.

Тоалетната е отделена от завеса, за да дава уединение, а надолу има две мивки, които сякаш излизат от стената. Над тях има две кръгли огледала. Заради лампите в края на стълбището, те блестят като луни щом се приближите и огряват образа ви в огледалото.

Докато студиото е преобразявало кулата е помислила за всички членове за семейството и има място за котето с негова тоалетна и много слънце.

Разбира се, други стълби водят към покрива  с невероятната гледка, която ще си струва изкачването, все пак вие и гостите ви трябва да се подготвите за много изкачване и слизане в този мъничък замък или кулата на Рапунцел.

А вечер кулата осветява местността и оживява.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: