БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
12/12/2022
Малката баня иска голямо въображение

Всички искаме голяма и просторна баня, на която да дадем заслужената почивка на тялото след тежък ден или просто да можем да се поглезим без да се съобразяваме с работно време или с чужд график както в СПА центровете. За съжаление, това не винаги е възможно. Но малката баня не е проклятие, ако знаем как да се възползваме от големината ѝ и след правилен ремонт даже можем да не я познаем.

Повечето бани са със светли цветове, разбира се има хора, които предпочитат тъмните цветове, но ако банята е малка, те не се препоръчват, най-вече защото крадат от простора на и без това малкото помещение, затова при ремонт на малка баня не забравяйте да заложите на светлите цветове ако не харесвате чак толкова класическото бяло. Черното може да присъства  в плочките на земята в някаква мозайка, която бърза окото и прави шарката безкрайна.

Малката баня направо моли на минималистичен подход. Отделете душа от мивката само с  една прозрачна стена, така не само ще е по-лесно при почистване, но също така ще дава илюзия за по-просторно помещение.

Понякога златото идва на помощ. Златиста стоянка за душ я кара да изпъква и ако е единственият бляскав цвят насред белота това дава на банята много по-приятен нюанс отколкото обикновените душове.

Това че имате малка баня не означава, че трябва да я оставяте неуютна, направете необходимото, за да е приказваща, ако малкото пространство има дървен под, преди тоалетната чиния или около нея, може да сложите килимче. Но ако обичате класическото, малката баня може да бъде в аскетичен стил, колкото по-малко, толкова по-добре. Махнете всичко ненужно от банята, така акцентирате на самата баня.

Не забравяйте да ползвате цялото пространство под мивката около нея, всяка ниша или дори до тавана, за да спестите място и да изнесете рафтове, които биха направили малкото пространство още по-претъпкано. Хубавата идея е в основата за креативна малка баня.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: