БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
17/06/2023
Прекрасни стъклени фасади

Понякога най-добрият вариант за фасадата е красив стъклопис, а тези сгради доказват колко правилно решение е било това. Тези интересни сгради по света напомнят колко важни са прозорците по фасадите и колко уникални могат на бъдат.

1. Къщата с червени прозорци

Тази къща има червени прозорци, а не фенери и се намира във Франция с прекрасни стъклени зелени балкони  и червени стъкла за прозорци. Определено се набива на очи в Байон. За да изпъкват повече цветовете, е боядисана в бяло. Сградата е разделена в апартаменти и определено живущите са доволни от остроумните архитекти да населяват тази интересна сграда.

2. Арк ен сиел

Тази „закръглена” къща е също плод на архитектите от предното здание, а именно Бърнард Бюрлер и е построена в Бордо. Фасадата напомня за дъга с разноцветните си прозорци, които се простират на 5 отделни нива. Партерът има метална обвивка, която скрива подземия паркинг, но въпреки това първият етаж си има офис пространство, с което става граница между апартаментите и гаража.

3. Лутеранска църква

Макар да е необичайно за църква да изглежда така или да има стъклена фасада, това разбиране не е спряло архитектите на тази сграда. Тя се намира в Сиатъл и оригиналното здание е построено през 30-те години на миналия век, но е реновирана от студиото на архитекта Джим Олсън. Така много цветната фасада определя църквата като абстрактна и модерна, както и  я отличава от всички други в района.

4. Шоурумът в Анкара

Тази нетипична сграда  е луксозен шоурум в нашата южна съседка и може да се види от разстояние, това се дължи най-вече на стъклените панели в различни цветове окачени на фасадата, те дават различни нюанси на оранжевото, зеленото и синьото. Това  я кара да се слива  с околната среда. Следва и склоновете на мястото, а самата тя е полегата и кръгла. Прекрасен проект на архитектите от „Язган”.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: