БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
07/07/2023
Минимализъм и удобство

Тези малки къщички са е природосъобразни направени с мисъл към детайла и събрали цялата човешка креативност, за да щадят пространство. Те се къпят в естествена светлина, която дава един уютен светъл интериор. Хубавите им цветове галят окото, а вътре са функционални и комфортни.

Имат два входа и в къщата може да се влезе от две страни. След прекрачване на входа, се вижда високия таван, който е такъв за двете помещения. Белите стени отразяват светлината, помещението изглежда още по-просторно благодарение на високите прозорци. Тъй като къщата е с неравна форма и само едната част от покрива е полегата, другата е голям прозорец. Под него има широки нестандартни прозореца.

Долната част на къщата е място за кухнята и хола в едно помещение. Всекидневната включва кът за сядане с дивани и има достатъчно място за гости и сладки приказки. Кухненската част е само на няколко крачки с всички удобства на съвремието. До кухнята има врата към малката, но функционална баня. Има си отделена душ кабина с квадратна форма, а до нея е мивката и тоалетната чиния. Пространството е  малко, затова креативността на архитекта е направила малкото пространство удобно без да му липсва нищо. Има огромно огледало над мивката, което стига почти до тавана, и всички мебели и шкафове са също бели, така помещението изглежда по-просторно.

От кухненския кът започват и стълбите от дърво, които си отиват с дървените подове, но са с няколко нюанса по-тъмно. Там е спалното помещение, което е със скосен покрив, от частта без прозорци, и окачен таван с осветление. До нея има вграден гардероб, но като изключим нощните шкафчета от двете страни на леглото, това е всичко в помещението, което не е напълно отделено, а  по-скоро се слива с минимализма на цялата мини къща.

Всяка от къщичките си има малка дървена веранда, където може да се сложи малка градинска люлка или пейка за слънчевите дни.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: