БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
02/08/2023
Тавански апартамент – защо не?

Не зачерквайте таванското помещение и не го превръщайте в маза или склад за стари вещи. Този удивително малък, но уютен апартамент, ще ви даде множество идеи и ще ви покаже какво съкровище притежавате без да го осъзнавате.

Малко креативност и вдъхновение, ще ви накара дa искате да заживеете на тавана. Нека вземем за пример този апартамент, който е преобразен през 2017 година от „Ашари Аркитектс” бил е едва 30 кв м, но ви дава всичко необходимо. Макар таванът да е бил доста по-малък, архитектите са го разширили като са добавили още 15 кв м от едната страна на сградата. В резултат се получил апартамент 45 кв м, който отговаря на гарсониерите в почти всичките ни градове, но малко от тях разполагат с такъв голям прозорец, който обгръща почти цялата стена и е малко издаден пред основната сграда.

Пространството вътре не е отделено в стаи, а е оставено отворено, което дава на стаята по-голяма дълбочина. Повечето от мебелите са така направени, че да посрещат нуждите на малкото пространство.

 Например, кухненската част е „скрита” като са ползвали дървена плъзгаща се врата, която ако е затворена, може да се слее със стената, но отворили се, се откриват мивката и другите необходими кухненски уреди.

Леглото е люлеещо се и виси от тавана, но това в никакъв случай не означава, че е малко, поставено е до прозореца и е перфектно място за отмора с гледката, която открива. Може да се вдигне толкова, колкото обитателите желаят. До него има наглед старо колело, което изглежда като екстравагантен аксесоар, но всъщност така се управляват прозорците, а отворите ли ги, може да излезете на малката тераса отвън, там има грил с ширма, за да не влизат миризмите в малкото пространство. Дървената пейка и приятна растителност ви дават едно зелено кътче в града, без да е нужно да разполагате с много свободно пространство, а с няколко дизайнерски трика и готовността да опитате нещо ново.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: