БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
11/04/2021
Световната кула „Лоте” в Сеул

Кулата „Лоте” или, Ротте  на корейски, се издига в Сеул на цели 555 метра и събира 123 етажа. Това бижу на Южна Корея и на съвременните технологии е едва петата по височина в света и за нея малко се говори, макар Китай и Дубай да се хвалят с небостъргачите си, то Южна Корея също трябва да бъде уважена, заради тази победа над височините.

Почти няма нещо, което да не може да намерите в кулата. Освен част с офиси на различни компании, вътре е събран цял град, там е само може да гледате филми в киното с всички удобства на съвременната техника, но и да слушате музика на живо в концертната зала. Има си и музей на изкуствата и разбира се търговка част, където всеки клиент може да намери по нещо. Вътре реално човек може да се загуби, защото този небостъргач предлага почти всички удоволствия на съвременния човек.

Но като едно от нещата, които го отличават от всеки търговски център е въртящият се ресторант, от където съзерцавате целия Сеул, докато похапвате сладко и все  едно се реете във някакъв ресторант в Рая. Но това не е единственото място в кулата „Лоте”, където да видите гледката, има си зала, която показва света от високо, но не само с прозорци, а и пода, който както ви изглежда безопасен и тъмен, изведнъж изсветлява и все едно падате в града надолу. Може би усещането не е за всеки, но си струва да се преживее.

Но не само вътре дебнат забавление. Всеки почитател на скай дайвинга и на екстремните усещания може да се качи на прозрачния мост извън кулата и да приседне на него. Разбира се, човек е напълно обезопасен, но за да се стигне до моста трябва да се изскачат стълби извън кулата, което допринася за нахлуването за адреналин в кръвта.  

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: