БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
11/05/2021
Архитектурата на Хавай вдъхновява навред

Хавайската архитектура вече набира популярност в света като напуска островите си, защото тя говори за връзката с природата колкото да е възможно по-близка, за да се вземе най-доброто от терена и климата.

1. Къщата в Мауи

Таз уникална къща е в северния бряг на Хаваите, в Мауи, на един хълм, който предоставя прекрасна гледна към океана, но също така не остава равнодушен за красотите на природата наоколо. Дело е на  архитектите от „Деклева Грегорич”. Къщата ни предлага 450 кв м жилищно пространство, което е разделено в 5 отделни секции, но всички са завързани с този ъглов покрив. Най-голямото пространство е гараж, който побира две коли и служи за работолница. Следващата част служи за хоум офис, а другите три секции са спални заедно с бани свързани към всяка. Социалните места са разположени между спалните формират голямо отворено пространство  с лесен  достъп до красивата природа навън.

2. Къщата „Кахуа Куйли”

Тази прекрасна в къща е дело на архитектите от „Уолкър Уорнър”. Често наричат островите „Рая на Земята” и архитектите са се стремели къщата да се впие в хубавата атмосфера като е  вдъхновена от класическите хавайски летни лагери. Тази къща изглежда доста естествена като насочва гледката към океана плажът Куа и Хуалалай планините около нея. Първото, което хваща погледа ви не е само една сграда а направо колекция от няколко малки постройки подобни на колиби. Има 8 индивидуални павилиона поставени в централния двор. Това дава много социално пространство, което да се ползва от собствениците и гостите. Има също една по-голяма структура, където е главната къща.

3. Хейл Нукумой

Още едно творение на архитектите от „Уокър Уондър” намира се в Кауай, пак се гони сливане с острова наоколо с тези стъклени плъзгащи се врати, които отварят къщата и канят природата вътре. Но тъй като къщата е близо до обществения плаж тези медни завеси са там, за да пазят почивката ви и все пак изглеждат някак естествени.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: