БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
03/06/2021
Мелницата посреща хора

Къде да ида отседнем в следващата си ваканция. Нека опитаме с … мелница. Не, няма опасност някой да ни кара да мелим брашно, а да посетим това уникално историческо кътче превърнато от стара мелница в прекрасна къща за гости, а сградата е на цели 300 години. Намира се в Норфорлк, Великобритания и щом става собственост на небезизвестния Роджър Мур, сградата е преобразена напълно. Най-хубавото е, че наистина може да я намете ако посещавате живописна Англия.

Къщата за гости, която някога е била мелница, побира 7 души. А вдъхновението е взето от най-известният пазител на короната: Агент 007. Има голяма трапезария с два дивана, които стават двойни легла като се разпънат. Кухнята е голяма и екипирана с всяко удобство на съвремие като съдомиялна, сушилня и хладилник за питиетата, а  кръглата форма дава чувството, че сте едно сте на съвсем различно място, а защо не и време. Има старинни табели, които са сложени на имитация на тухлени стени в тъмно кафяво, само печката и миялната са в сиво и уреди като микровълнова и тостер ни напомнят, че не се намираме в миналото.

Вити стълби облечени в мокет ни водят към спалнята, където ни приканва кръгло двойно легло сложено между двата прозореца. Покривът е скосен, а тук е  заложено на  бялото. Холът има големи сивкави фотьойли и уютна камина, тъй като тук покривът е висок и има прозорци на два реда, а около тях стените са сложени тапети в ретро снимки. Има и голям плазмен телевизор, както и телескоп.

Навън има малка веранда с дървени маса и столове с гледка към реката и заобикалящата я природа. Третият етаж е оставен за офис помещение, с малко прозорче до вграденото в стената бюро. Макар че последното, което би ви дошло на ум на човек е работа, то вдъхновението може да посети някои от по-творчески настроението гости и нов роман или стих да даде началото си в тази била някога мелница, която днес приема гости от цял свят.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: