БГ
Новини
Начало Новини
Обекти по местоположение
13/11/2021
Водната кула превърната в уютен дом

Не е нужно да сте отвлечена принцеса, за да живеете в кула. Тази постройка е била водна кула, но са ѝ вдъхнали живот и всеки би завидял на собствениците, които са намерили там своя уютен дом.

Интересната структура се намира във Великобритания и е проект на Тонкин Лиу завършен през 2016, въпреки малкия си бюджет. Цялото жилищно пространство е 160 кв. м . Tам, където се е складирала самата вода във водната кула, е превърната в хол. Лека рамка е обиколила старата ръждясала кула, за да осигури транзит между времената и стиловете, както и в преобразяването на сградата  за живот.

Вътре е заложено предимно на дървен материал, който прави пространството уютно, стените също са облицовани от дърво, има и дървени стълби, а не точно стъпала между различните етажи. Заложено е на стъклена фасада и стъклени стени, които канят вътре гледката наоколо, а водната кула се намира в красива природна местност заобиколена от поля и вековни дървета.

През нощта кулата свети приятно и някак уютно, а отдалеч прилича на огромен фенер в нощта. Разбира се, няма как да мине без стълбища, така че собствениците трябва да разчитат на добро кардио, както и  да им липсва страх от височини. Ако сте от онези самотници, които обичат уединението и не се боят от малко повече движение, то този проект е сбъдната ваша мечта.

Холът е с тежки кожени дивани в тъмно кафяво, тук и стените са такива, като се отварят към по-светлия таван, прозорците не са на цялата стена, а заобикалят пространството в линия.

Едната спалня е доста по-просто устроена с легло и малко нощно шкафче, с дървена стълба към леглата на втория етаж и завеси за просторната стъклена стена. Докато при коридорите е заложено на индустриален изглед със сиви врати  и тесни коридори. Наистина архитектурна иновация в иначе така традиционната Англия.

Всички права запазени © www.designart.bg
уеб дизайн: